Skip to main content

FIBA: Νέες ημερομηνίες για τα Προολυμπιακά τουρνουά

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 θα διεξαχθούν τα τέσσερα Προ-Ολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ, όπως ανακοίνωσε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της η FIBA.

Μετά από συζητήσεις με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η FIBA  επιβεβαίωσε πως τα Προ-Ολυμπιακά τουρνουά μπάσκετ μετατέθηκαν για 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021.

Η FIBA συμμετείχε σε μια διαδικασία διαβούλευσης με την ΔΟΕ για αυτά τα τέσσερα τουρνουά, όπου λήφθηκαν υπόψη τόσο το αγωνιστικό πρόγραμμα των παικτών και το χρονικό διάστημα που θα έχουν οι εθνικές ομάδες για προετοιμασία.

Ο πρόεδρος της FIBA Χαμάνε Νιάνγκ και ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Ζαγκλής εξέφρασαν το ευχαριστώ τους στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και σε όλο το εκτελεστικό συμβούλιο.

Θυμίζουμε πως τα τέσσερα τουρνουά θα φιλοξενηθούν στον Καναδά (εκεί που θα συμμετέχει και η Ελλάδα, με την διοργανώτρια χώρα, την Τουρκία, την Τσεχία, την Κίνα και την Ουρουγουάη), την Κροατία, την Λιθουανία και την Σερβία, ενώ η τελική φάση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021.

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι:

ΣΕΡΒΙΑ (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)

Group A

Δομινικανή Δημοκρατία

Νέα Ζηλανδία

Σερβία

Group B

Πουέρτο Ρίκο

Ιταλία

Σενεγάλη

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (ΚΑΟΥΝΑΣ)

Grooup A

Λιθουανία

Κορέα

Βενεζουέλα

Group B

Πολωνία

Σλοβενία

Αγκόλα

ΚΡΟΑΤΙΑ (ΣΠΛΙΤ)

Group A

Γερμανία

Ρωσία

Μεξικό

Group B

Τυνησία

Κροατία

Βραζιλία

ΚΑΝΑΔΑΣ (ΒΙΚΤΟΡΙΑ)

Group A

Ελλάδα

Κίνα

Καναδάς

Group B

Ουρουγουάη

Τσεχία

Τουρκία