Skip to main content

Πρόεδρος Λιθουανίας: «Αν ο Έβανς δεχόταν να αλλάξει το επίθετό του πως θα ονομαζόταν;»

Η Λιθουανία είναι μια από τις χώρες που μέχρι στιγμής αντιστέκεται στην είσοδο νατουραλιζέ αθλητή στην Εθνική ομάδα, με τον πρόεδρο της χώρας να... ανοίγει την κερκόπορτα μιλώντας πολύ θετικά για το ενδεχόμενο ο Κίναν Έβανς να πάρει διαβατήριο και να αγωνιστεί με τους Λιθουανούς στο προολυμπιακό τουρνουά. 

Ο Γκιτάνας Ναουσέντα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατίας για την επανεκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Λιθουανίας σχολίασε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο το ενδεχόμενο ο αθλητής της Ζαλγκίρις να παίξει και στην Εθνική ομάδα της χώρας. 

Οι Λιθουανοί στο προολυμπιακό τουρνουά είναι στον ίδιο όμιλο με τους οικοδεσπότες του Πουέρτο Ρίκο, αλλά και τους Ιταλία, Μπαχρέιν, Μεξικό και Ακτή Ελεφαντοστού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λιθουανός πολιτικός:

«Θα το ήθελα πολύ, αλλά πιθανότατα θα μπορούσα να κάνω περισσότερα ώστε ο Έβανς να παίξει στην εθνική Λιθουανίας παρά στην Ζάλγκιρις. Τι θα λέγατε για αυτή την ιδέα.
Πιστεύω ότι όλοι θα είμασταν υπέρ σε μία τέτοια κίνηση, αν και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι μόνο όσοι έχουν λιθουανικές ρίζες θα έπρεπε να παίζουν στην εθνική. Βλέποντας όμως ότι μας λείπει κάτι για να νικήσουμε, νομίζω ότι... έχουμε πρόβλημα στην επίθεση. Αν ο Έβανς δεχόταν να αλλάξει το επίθετό του πώς θα ονομαζόταν;»