Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έτσι θα δοθούν τα 12 εισιτήρια για το τουρνουά μπάσκετ

Το superbasket.gr σας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν τα 12 εισιτήρια για το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Μετά την ολοκλήρωση των FIBA Olympic Pre-Qualifying Tournaments 2023 (προκριματικά Προ-Ολυμπιακού τουρνουά), αναδείχθηκαν οι πέντε χώρες που πήραν το εισιτήριο για το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά. Αυτές είναι οι Μπαχάμες, το Μπαχρέιν, το Καμερούν, η Κροατία και η Πολωνία.

Για να δούμε όμως πώς θα δοθούν τα 12 εισιτήρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Το ένα έχει ήδη δοθεί στην Γαλλία ως διοργανώτρια.

Επτά θέσεις για την Ολυμπιάδα του Παρισιού θα δοθούν μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, στις χώρες που έχουν πλασαριστεί καλύτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ηπειρωτικής ζώνης τους. Για παράδειγμα,  η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μια από τις δύο ευρωπαικές χώρες με το καλύτερο πλασάρισμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 πλην της διοργανώτριας Γαλλίας, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Δύο εισιτήρια θα δοθούν για Αμερική και Ευρώπη και από ένα για Αφρική, για Ασία και για Ωκεανία.

Άλλες τέσσερις χώρες θα προκριθούν στην Ολυμπιάδα της Γαλλίας μέσω του Προ-Ολυμπιακού τουρνουά. 

Στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά θα βρεθούν 24 χώρες, που θα χωριστούν σε τέσσερα τουρνουά των έξι ομάδων. Κάθε τουρνουά θα δώσει στον νικητή ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Οπότε με αυτές τις τέσσερις χώρες θα κλείσει η δωδεκάδα του τουρνουά μπάσκετ της Ολυμπιάδας.

Ποιοι συμμετέχουν όμως στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά; Οι πέντε ομάδες που προκρίθηκαν από το FIBA Olympic Pre-Qualifying Tournaments 2023 (προκριματικά Προ-Ολυμπιακού τουρνουά), δηλαδή οι Μπαχάμες, το Μπαχρέιν, το Καμερούν, η Κροατία και η Πολωνία.

Και άλλες 19 χώρες από τις καλύτερα πλασαρισμένες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 πλην αυτών που έχουν πάρει ήδη την απευθείας πρόκριση και της διοργανώτριας Γαλλίας. Σε αυτές πρέπει τουλάχιστον να βρεθούν μία από  Αφρική, Αμερική και Ασία έκαστος, που έχουν την καλύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ 2023 σε σχέση με τις χώρες της ηπειρωτικής ζώνης τους.