Skip to main content

Euroleague, Eurocup και Ελλάδα ..μίας άλλης εποχής

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για τις κληρώσεις της Euroleague και του Eurocup Γυναικών.

Έγιναν στο Μόναχο οι κληρώσεις των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων της FIBA για την σεζόν 2020-21.
 
Με το σύννεφο της πανδημίας να πλανάται σε όλο τον κόσμο, ό,τι και να πούμε για την νέα χρονιά μπορεί να μας διαψεύσει καθώς η εξέλιξη με την πορεία του κορονοϊού και όσα έχουν σχέση με αυτόν θα καθορίσουν την πορεία όλων των αθλητικών εκδηλώσεων. 
 
Ας κάνουμε μια αναφορά σε αυτές λοιπόν επειδή πουθενά αλλού δεν θα γραφτούν και φέρω...βαρέως να μιλάμε για γυναικείο μπάσκετ και και να μην γίνεται λόγος για τα κορυφαία που αφορούν αυτό!
 
Όσο αφορά το καθαυτό αγωνιστικό μέρος, δυστυχώς όπως είπαμε φέτος θα γίνουν χωρίς την παρουσία Ελληνικής ομάδας.
 
Η ελληνική παρουσία αφορά μεμονωμένα άτομα και όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια θα μιλάμε για τα πεπραγμένα τους όχι τίποτα άλλο να μην αισθάνονται ότι τους ξέχασε...η πατρίδα .
euroleague women 2
 
Στην Euroleague η μοναδική εξασφαλισμένη συμμετοχή ακούει στο όνομα Άρτεμις Σπανού με την Πολωνική Γκτίνια και ευχόμαστε να είναι και η Πηνελόπη Παυλοπούλου με την Σέπσι εφόσον βέβαια καταφέρει να ξεπεράσει το πολύ δύσκολο εμπόδιο της Ισπανικής Τζιρόνα.
 
Σε αντίθετη περίπτωση θα την δούμε στο Εurocup. 
 
Δεν θα υπάρξει και κανένας Έλληνας προπονητής καθώς ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος δεν θα συνεχίσει στην Ρωσική Ναντέζντα. 
 
euroleague women 3
 
Στο δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουμε Ελληνική παρουσία και μάλιστα στον ίδιο όμιλο. 
 
Η Ουγγρική Τσεγκλεντ των Κεραμιδά, Λαμπρόπουλου, Κατερίνας Σωτηρίου είναι στον ίδιο όμιλο με την Σπαρτακ Μόσχας του Στράτου Κωσταλά και θα μπορούσε να'ναι και τριπλή αν η Κατερίνα Χατζηδάκη δεν αποτελούσε παρελθόν μετά πέντε χρόνια από την τουρκική Χαται. 
 
Με πολλά ερωτηματικά το πώς θα γίνονται οι αγώνες, οι μετακινήσεις των ομάδων, πώς θα είναι τα οικονομικά των ομάδων όταν δεν υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια στους αγώνες, τα διαρκείας κλπ κλπ, να ευχηθούμε για το καλό του αθλήματος και όλων μας... μια καλή νέα χρονιά!