Skip to main content

Ντεμίρ για την επίθεση σε Κορκμάζ και στον γυμναστή: «Τρεις παίκτες της Γεωργίας και οι σεκιούριτι τούς επιτέθηκαν στον διάδρομο»

Πολλά τα παράπονα των Τούρκων από την διαιτησία στον αγώνα με τη Γεωργία, με τον βοηθό προπονητή της γειτονικής χώρας, Χακάν Ντεμίρ να καταγγέλει επίθεση τριών παικτών των γηπεδούχων προς τον Φουρκάν Κορκμάζ. Επίσης, ο GM της τουρκικής ομάδας Ομέρ Ονάν έκανε λόγω για σκέψεις περί απόσυρσης από το τουρνουά.

Η Εθνικής Τουρκίας "φωνάζει" για τον χρόνο των 20'' που κύλησε στον καβγά ανάμεσα στον Κορκμάζ και στον Σανάτζε, οι οποίοι αποβλήθηκαν έκαστος, όπως και ο κόουτς Εργκίν Αταμάν στο φινάλε του αγώνα. Επίσης, η γειτονική χώρα κάνει λόγο για επίθεση στον Κορκμάζ και σε γυμναστή της ομάδας από σεκιούριτι και Γεωργιανούς παίκτες, χρησιμοποιώντας ονόματα.  Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Ισμαέλ Σενιόλ οι Σενγκέλια, Μπιτάτζε και Σανάτζε ήταν οι τρεις Γεωργιανοί παίκτες που επιτέθηκαν στον Κορκμάζ

 O βοηθός του Εργκίν Αταμάν, Χακάν Ντεμίρ εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας ότι: 

"Σήμερα οι Γεωργιανοί παίκτες και μερικοί από τους ανθρώπους της ασφάλειας δεν μας σεβάστηκαν. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ, για τίποτα άλλο. Όλα πρέπει να μένουν στο παρκέ αλλά δυστυχώς έγινε ένα μεγάλο σκάνδαλο εκτός παρκέ. Αυτά τα περιστατικά δεν ταιριάζουν στον αθλητισμό. Σήμερα έπρεπε να παιχτεί ένα ματς μπάσκετ αλλα δυστυχώς αυτό που έγνε ξεπερνά το μπάσκετ.

Έχουμε δύο ακόμα ματς στην Γεωργία και δυστυχώς αυτό που έγινε στους διαδρόμους σήμερα ήταν ενάντια στο άθλημα. Περιμέναμε μία πιο κόσμια συμπεριφορά αλλά δυστυχώς δεν ήρθε.

Ήταν ένα ματς με δύο παρατάσεις. Μερικές φορές παίξαμε εμείς καλά, άλλες η Γεωργία αλλά μετά από την αποβολή του παίκτη μας, Φουρκάν Κορκμάζ τρεις παίκτες της Γεωργίας του επιτέθηκαν στους διαδρόμους την ώρα που οι σεκιούριτι επιτέθηκαν στον παίκτη και τον γυμναστή μας. Ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ όχι μποξ. Επιπλέον είμαστε ενοχλημένοι από την αδράνεια της ασφάλειας. Θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα".

"Καλώ την FIBA να φέρει τις κάμερες και να εξετάσει τον χρόνο λεπτό προς λεπτό. Αν δεν το κάνουν θα αποσυρθούμε από την διοργάνωση. Θα παλέψουμε απέναντι στην 'γεωργιανή αστυνομία. Θα φέρουν τις κάμερες μπροστά μας να δούμε. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Είναι όλο λάθος της FIBA. Υπάρχουν λάθη διαιτησίας στην αναμέτρηση. Δεν μας απασχολεί πως θα το δείτε, δεν γίνεται να πάρετε κάποια πλευρά", ανέφερε ο GM της τουρκικής ομάδας Ομέρ Ονάν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι "κόκκινοι" σκέφτονται την απόσυρσή τους από το EuroBasket 2022 λόγω επίθεσης.

Δείτε το σχετικό tweet: