Skip to main content

Ομοσπονδία Μπάσκετ Βόσνίας - Ψάχνει χορηγούς για να μην ακυρώσει την συμμετοχή της στο Eurobasket

Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Βοσνίας με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι αναζητά χορηγούς προκειμένου να συμμετάσχει σε Eurobasket, Παγκόσμιο Κύπελλο και Παγκόσμιο γυναικών. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανανκοίνωση, η συμμετοχή  των συγκροτημάτων ανδρών και γυναικών κρίνεται αμφίβολη στην περίπτωση που δε βρεθούν χορηγοί να αναλάβουν κάποια έξοδα.

Να θυμίσουμε πως η Βοσνία βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μαζί με Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Λιθουανία και Γαλλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το καλοκαίρι είχε καλή δουλειά μέχρι στιγμής, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω πως σχεδόν τελείωσε. Πρέπει να βρούμε τρόπο να μικρύνουμε τη regular season. Οι παίκτες χρειάζονται μεγαλύτερη offseason για να ετοιμάσουν τα κορμιά τους και να δουλέψουν πάνω στο άθλημα.

Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο κόστος που απαιτείται για τις εμφανίσεις σε Ευρωμπάσκετ και Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών και γυναικών, απλά δεν μπούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά. Χτυπήσαμε πολλές πόρτες, ζητήσαμε υποστήριξη, αλλά κυρίως συναντήσαμε αρνητικές απαντήσεις, ενώ συχνά μας αγνόησαν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για κρατικές οντότητες και τοπικές αρχές».

Η κατάσταση, για να είμαστε εντελώς ανοιχτοί και άμεσοι, είναι ακριβώς τέτοια που οι προσεχείς εμφανίσεις των εθνικών μας ομάδων στο Ευρωμπάσκετ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο να βρίσκονται σε μεγάλο ερωτηματικό.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διέξοδος, οπότε δεν είναι μακριά η στιγμή που θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε τη συμμετοχή στους προαναφερθέντες διαγωνισμούς. Όλα έχουν ήδη δοκιμαστεί και δεν έχουν μείνει επιπλέον επιλογές στο τραπέζι.

 Ως εκ τούτου, απευθύνουμε έκκληση σε πιθανούς χορηγούς, ιδίως κρατικούς, φορείς και δημοτικούς φορείς, να μας βοηθήσουν».