Skip to main content

BCL: Η ΑΕΚ δέχεται τους λιγότερους πόντους στο ζωγραφιστό, το ρεκόρ με τις παρουσίες της στα προημιτελικά

Η ΑΕΚ από την Τρίτη (4/4) θα μπει στην μάχη των playoffs του BCL και θα αντιμετωπίσει την Χάποελ Ιερουσαλήμ με μειονέκτημα έδρας σε σειρά best of three. Ο νικητής των αγώνων θα πάρει ένα από τα τέσσερα εισιτήρια του φετινού Final 4 του BCL.

Αναλυτικά: 

Χάποελ Ιερουσαλήμ-ΑΕΚ

-Αυτή είναι η πέμπτη αναμέτρηση ανάμεσα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ και στην ΑΕΚ στην διοργάνωση του BCL, με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο νίκες. Ιδιαίτερα, οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν και στους τέσσερις μεταξύ τους αγώνες.

-Η Χάποελ Ιερουσαλήμ έχει πέντε σερί αγώνες που κερδίζει, το οποίο είναι το τρίτο καλύτερο σερί της στην διοργάνωση. Βέβαια, οι τρεις τελευταίες χρονικά ήττες για την ισραηλινή ομάδα έγιναν εντός έδρας. Όλες ήταν με διαφορά τουλάχιστον επτά πόντων.

-Η Ένωση προκρίθηκε στα προημιτελικά του Basketball Champions League για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Μόνο η Τενερίφη έχει περισσότερες παρουσίες στην ιστορία της διοργάνωσης με έξι. Επίσης, η ελληνική ομάδα έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια στο BCL, ενώ αμέσως πιο πριν, είχε μία νίκη σε δέκα ματς.

Unicaja Malaga runs away in the fourth quarter against AEK - Eurohoops

-Η ομάδα του κόουτς Ηλίας Καντζούρης δέχεται τους λιγότερους πόντους στο ζωγραφιστό ανά παιχνίδι με 25.1 πόντους, σχετικά με τις άλλες ομάδες της φετινής διοργάνωσης. Το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό στα δίποντο έχουν οι "κόκκινοι" με 56.1%.

-Ο Ζακ Χάνκινς της Χάποελ Ιερουσαλήμ έχει κατά μέσο όρο στο BCL το 2023 με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, 14.2 πόντους και 10.3 ριμπάουντ, ενώ χρειάζεται ένα ακόμη μπλοκ για να βρεθεί στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας όλων των σεζόν στο BCL. Τώρα βρίσκεται στην 4η θέση μαζί με τον Νταμιάν Κούλινγκ με 55 τάπες.

Carrington and Hankins lead Jerusalem to win at Hapoel Tel Aviv - Sports  Rabbi

Ουνικάχα Μάλαγα-Μούρθια

-Το επόμενο παιχνίδι της Τρίτης (3/4) είναι το ισπανικό ντέρμπι των προημιτελικών του BCL ανάμεσα στην Ουνικάχα Μάλαγα και στην Μούρθια. Οι "πράσινοι" βρίσκονται για δεύτερη φορά στους "8" της διοργάνωσης και πέρσι αποκλείστηκαν σε αυτήν την φάση από την επίσης ισπανική ομάδα, την Μανρέσα.

-Μέχρι τώρα έχουν τρεις σερί νίκες οι Ανδαλουσιανοί. Αν καταφέρουν και επικρατήσουν, τότε θα κάνουν για πρώτη φορά στο BCL, τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

-Η Μούρθια έχει να βρεθεί στα προημιτελικά του BCL από την σεζόν 2017-2018, οπού τότε είχε νικήσει την Καρσίγιακα, ηττήθηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, ΑΕΚ στα ημιτελικά και επικράτησε στον μικρό τελικό της γερμανικής Λούντβινγκσμπουργκ. Η Μούρθια έχει νικήσει στα τελευταία τρία ματς στο BCL που έχει αντιμετωπίσει ισπανικές ομάδες.

-Η Ουνικάχα Μάλαγα βάζει κατά μέσο ανά παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο 43.7 πόντους, οι οποίοι είναι περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα στο Champions League για φέτος, ενώ ο πάγκος της, της δίνει 44.4 πόντους ανά παιχνίδι. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει πάνω από 38 πόντους μέσο όρο από τον πάγκο της φέτος.

-Η Μούρθια κερδίζει τα περισσότερα φάουλ φέτος στο BCL ανά παιχνίδι (24.6), οπότε είναι και η ομάδα με τις περισσότερες ελεύθερες βολές με 24.9, από τα οποία τα 20.0 είναι εύστοχα. Είναι η μόνη ομάδα που έχει ποσοστό πάνω από 80% στις βολές και συγκεκριμένα το ποσοστό της είναι 80.5%.

-Ο Θάντους ΜακΦάντεν έχει συνολικά 750 πόντους στο BCL και με ακόμη εννέα, μπορεί να περάσει τον Τάιρους ΜακΓκι (5ος, 751 πόντους) και τον Μίρο Μπιλάν (4ος, 758 πόντους) και να ανέβει την τέταρτη θέση της σχετικής λίστας. Έχει κατά μέσο όρο 13.4 πόντους ανά παιχνίδι φέτος, αλλά σε δύο ευρωπαικά ματς κόντρα στην Τενερίφη, δηλαδή με αντίπαλο άλλη ισπανική ομάδα, είχε μόλις δύο και τέσσερις πόντους αντίστοιχα.

 UCAM Murcia v Tofas Bursa boxscore - Basketball Champions League - BCL 2023  - 4 October - FIBA.basketball

Πηγή πληροφοριών: Opta