Skip to main content

BCL - Ο Σπανούλης αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για τον μήνα Μάρτιο (pic)

Προπονητής του μήνα για τον Μάρτιο στο BCL αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, με τον Έλληνα τεχνικό να επιβραβεύεται  για την πρόκριση του Περιστερίου στους «8» της διοργάνωσης κόντρα στα προγνωστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Περιστέρι νίκησε την τελευταία αγωνιστική την Τενερίφη και εκμεταλλευόμενο την ήττα της Χάποελ από την ουραγό του ομίλου, Καρσίγιακα πέρασε στα προημιτελικά του BCL με ρεκόρ 3-3. 

Μάλιστα η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Βόννη, με τα παιχνίδια να διεξάγονται στις 3 και τις 10 Απριλίου, ξεκινώντας από τη Γερμανία.

Αναλυτικά η καταγραφή από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Ελλάδα) – Για πολλούς, το ότι το Περιστέρι bwin βρέθηκε στον… όμιλο του θανάτου για την Φάση των 16 σήμαινε πρόωρο αποκλεισμό για την ελληνική ομάδα.

Ωστόσο, η ομάδα που έχει ως προπονητή τον Έλληνα θρύλο, Βασίλη Σπανούλη, δεν σκέφτηκε ποτέ κάτι τέτοιο.

Το Περιστέρι δεν τα κατάφερε απλά, αλλά πέρασε στα Προημιτελικά παίζοντας το καλύτερό του μπάσκετ για φέτος.

"Είχαμε στον όμιλό μας τρεις ομάδες που ήταν φαβορί για πρόκριση στο Final Four, που έχουν τέσσερις-πέντε φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας, αλλά τις κοιτάξαμε στα μάτια και παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ," ανέφερε με περηφάνεια ο Σπανούλης μετά τη νίκη επί της Lenovo Tenerife που σφράγισε την πρόκριση.

Ακόμη και πριν από την Φάση των 16, το Περιστέρι χρειάστηκε ένα σερί τριών νικών για να τα βγάλει πέρα και με το Play-In.

Στη συνέχεια, έχοντας χάσει τα τρία πρώτα ματς για την φάση των 16, το Περιστέρι έτρεξε νέο σερί τριών νικών για να φτάσει στα Προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά.

Η ανάρτηση του BCL: