Skip to main content

Tακιανός:«Το μοναδικό που θα με ευχαριστούσε, είναι δύο νίκες»

Στην ιστοσελίδα της ομάδας του μίλησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φώτης Τακιανός αναφέροντας μεταξύ άλλων για τους δυο πολύ σημαντικούς αγώνες της ομάδας του με την Χάποελ (Τετάρτη 15/11 στις 19:30) και με τον Άρη (Σάββατο 18/11 στις 20:15) καθώς μίλησε και για τα δυο μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Hapoel και η Galatasaray είναι από τις δυνατότερες ομάδες του BCL. Εμείς ξεκινήσαμε το ταξίδι μας κάνοντας μια μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη. Ανοίξαμε το δρόμο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να περπατήσουμε σε αυτόν το δρόμο και αναλογιζόμενοι τη δυσκολία του παιχνιδιού, να προσπαθήσουμε να καταφέρουμε κάτι ξεχωριστό. Είναι κάτι διαφορετικό ο στόχος που είχαμε θέσει στην αρχή. Το μομέντουμ λέει κάποια πράγματα, με τη Galatasaray να έχει δύο ήττες. Το παιχνίδι με τη Hapoel μπορεί να μας αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης μας στον επόμενο γύρο. Δύο πράγματα πρέπει να διαχειριστούμε. Παίζουμε με έναν αντίπαλο, που είναι υποψήφιος για την κατάκτηση του BCL και περσινό φιναλίστ. Βρισκόμαστε σε μία αγωνιστική αναταραχή με την προσθήκη των δύο παικτών και σε ένα σημείο που θα θέλαμε να είμαστε καλύτερα. Δυστυχώς, με τους τραυματισμούς, δε μπορεί να τα βάλει κανένας. Είμαστε χαρούμενοι που ήρθαν τα δύο παιδιά τόσο γρήγορα, αλλά κάνουμε βήματα προς τα πίσω, για να μπορέσουμε να τους εντάξουμε»,

Στο ποσοστό της προσαρμογής των Kendall Smith και Justin Alston…

«Περισσότερο εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στα χαρακτηριστικά τους, παρά οι ίδιοι οι παίκτες στα χαρακτηριστικά της ομάδας. Προσπαθούμε σε καθημερινή βάση, να τους δώσουμε την πληροφορία που πρέπει, αλλά να αλλάξουμε και κάποια πράγματα στη λειτουργία μας, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον που τους ταιριάζει. Είναι παιδιά που ο βαθμός συγκέντρωσής τους είναι ικανοποιητικός. Απορροφούν πράγματα, αλλά με το χρόνο δε μπορεί να τα βάλει κανένας. Χρειάζεται χρόνος για να γίνουν κομμάτι του συνόλου. Είμαστε χαρούμενοι που έδειξαν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο τους παιχνίδι. Για εμάς αυτό, δε θεωρείται δεδομένο. Αύριο είναι μια άλλη μάχη, με διαφορετικό αντίπαλο, αλλά θα προσπαθήσει πρώτα η ομάδα και μετά τα παιδιά, να βοηθήσουν όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι».

Στο πόσο πιο γεμάτη αισθάνεται την ομάδα με τις δύο προσθήκες…

«Σίγουρα είναι πιο γεμάτη η ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που ήρθαν τα παιδιά σε 1-2 μέρες. Είναι μια επιτυχία του οργανισμού του ΠΑΟΚ. Πάρθηκαν αποφάσεις εντός μιας ημέρας και ήρθαν οι παίκτες, κάτι που δε γίνεται συχνά. Πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, ακόμα και στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας για να μπορέσουν να ενταχθούν αυτοί οι παίκτες. Αυτό είναι μια καθημερινή προσπάθεια που άρχισε και θα συνεχιστεί».

Στη γεμάτη εβδομάδα που έχει ο ΠΑΟΚ mateco, με τους δύο αγώνες με Hapoel και Άρη και πως θα ήταν ευχαριστημένος…

«Τα παιχνίδια έχουν υψηλό βαθμό δυσκολίας και λόγω των αντιπάλων και λόγω των συνεχόμενων αγώνων και ταξιδιών. Το μοναδικό που θα με ευχαριστούσε, είναι δύο νίκες».

Στο τι χρειάζεται να προσέξει ο ΠΑΟΚ mateco για να κερδίσει αύριο…

«H Hapoel είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο. Έχει παίκτες που διαβάζουν πολύ καλά το παιχνίδι πάνω στην ταχύτητα και εκτελούν πολύ καλά. Γεμάτη σε όλες τις θέσεις και με ικανότητα να δημιουργεί διαφορετικά σχήματα, ανά πάσα στιγμή. Είναι θέμα το πως θα είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Αν ξεφύγει λίγο η ομάδα από τη συγκέντρωσή της, θα τιμωρηθεί άμεσα. Η Benfica ήταν κοντά για 28 λεπτά και έχασε το ματς μέσα σε τρία λεπτά. Το δεύτερο που πρέπει να προσέξουμε είναι να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους στην επίθεση μας. Έχουν αδυναμίες, όχι πολλές, αλλά θα τις βρούμε και θα προσπαθήσουμε να τις χτυπήσουμε».

Στην πορεία της αποθεραπείας των McNeace και Αρσενόπουλου…

«Ο McNeace θα καθυστερήσει αρκετά. Ο Αρσενόπουλος ίσως την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει να μπαίνει στις προπονήσεις».