Skip to main content

BCL: Οι προπονητές Τζίκιτς και Ίσαλο μίλησαν για τις δηλώσεις του Γιάννη για την αποτυχία

Η Βόννη και η Χάποελ Ιερουσαλήμ προκρίθηκαν στον τελικό του BCL, με τους προπονητές Τουόμας Ισάλο και Αλεξάντερ Τζίκιτς να σχολιάζουν μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του όσα είχε πει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για το ότι δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό.

Έχουν πάρει μεγάλη διάσταση οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο σχετικά με το πως δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό, με τους προπονητές Τουόμας Ισάλο και Αλεξάντερ Τζίκιτς να τηνσχολιάζουν.

Ο κόουτς Τουόμας Ισάλο της Βόννης ανέφερε ότι: 

“Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μας και την ηλικία μου. Στη Γερμανία έχουμε πολλούς νέους προπονητές. Το γεγονός ότι είμαι ο νεότερος κόουτς σε ένα τελικό BCL δεν είναι κάτι που έχω σκεφτεί, είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Η ομάδα μας είναι ιδιαίτερη και φτάσαμε έως εδω γιατί σε όλη τη διαδρομή ουδείς από εμάς είχε το μυαλό του στον εαυτό του και απλά είμαστε ευτυχείς που, όλοι μαζί, ως σύνολο είχαμε την ευκαιρία να παλέψουμε για ένα κοινό στόχο. 

Ο κόουτς Τζίκιτς είναι ένας σπουδαίος κόουτς και δεν αναφέρομαι μόνο στη φετινή σεζόν. Είμαι μεγάλος φάν του μπάσκετ που παίζει. Οι ομάδες του παίζουν με μεγάλη ενέργεια και δύναμη. Είναι σημείο κατατεθέν για αυτούς και το στυλ τους είναι πολύ παρόμοια με το δικό μας. Δεν στηρίζεται σε παίκτες, αλλά στο σύνολο. 

Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του Γιάννη, στις οποίες αναφέρεστε, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν τα προσωπικά βιώματα, μπορώ να πω ότι ήταν τα μεγαλύτερα βήματα για την επιτυχία. Μετά από αποτυχίες έκανα εκ νέου αξιολόγηση των πεποιθήσεων μου και μπορώ να πω ότι ο πόνος που προκάλεσε μία αποτυχία, ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για την προσωπική βελτίωσή μου ως κόουτς.

Είδαμε στον ημιτελικό, ότι όλα τα αμυντικά λάθη τιμωρήθηκαν. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι καυτή και θα γίνουν λάθη. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να παίξει με τον δικό του τρόπο και να μειώσει τον αριθμό των λαθών. Αυτή η ομάδα θα είναι και η τελική νικήτρια του τουρνουά. 

Το Livetagging που κάνουμε με τους συνεργάτες μου είναι  είναι μία η πιο ασφαλής πληροφορία που μπορούμε να έχουμε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Είναι κάτι που όλοι μπορούν να δουν. Για αυτό και έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου να βλέπουν τι μεταδίδεται στην τηλεόραση. Είναι καλό που μου κάνατε αυτή την ερώτηση γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει μία συζήτηση. Αν είναι καλό, ή όχι, να δείχνει η τηλεόραση τα πάντα, ακόμα και πολύ δικές μας στιγμές που συμβαίνουν στα τάιμ άουτ. Το ΝΒΑ έχει βρει τη λύση σε αυτό το θέμα και δε δείχνουν live το λάιμ άουτ, αλλά το μεταδίδουν αρκετά αργότερα κατόπιν επιλογών που γίνονται. Στο ΝΒΑ  δεν υπάρχει τίποτα live σε τέτοιο επίπεδο. Από τη στιγμή που όλοι έχουν πρόσβαση να δουν τι γίνεται μέσω της τηλεόρασης, αυτό χρησιμοποιούμε κι εμείς: Εικόνες και ήχο όπου όλοι έχουν πρόσβαση” 

Ο κόουτς Αλεξάντερ Τζίκιτς της Χάποελ Ιερουσαλήμ υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι:

“Δεν είμαστε φαβορί. Ξέρετε, στη σημερινή εποχή υπάρχουν πολλά apps που καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των αγώνων χρησιμοποιώντας χρώματα, κόκκινο και πράσινο. Και βλέπουμε ότι η Βόννη έχει πράσινο, πράσινο, πράσινο, πράσινο.. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι είναι τυχαίο όλο αυτό; Είναι αστείο διότι κάποιοι συνεχίζουν να εκπλήσσονται. Θα είναι μία μάχη και δεν προετοιμαζόμαστε για τίποτα λιγότερο από αυτό. 

Τα αποτελέσματα φέτος δείχνουν πολλά για τον συνάδελφο μου. Αυτό που πραγματικά εκτιμάω είναι ο τρόπος που επέλεξε την ομάδα του και το στυλ του μπάσκετ που παίζει. Βρήκε τον καλύτερο τρόπο να ενώσει την ανάγκη για το αποτέλεσμα με τον ιδανικό τρόπο κοουτσαρίσματος. Έκανε μία φανταστική σεζόν. Είναι αστείο να λέμε ότι η Βόννη είναι σοβαρή ομάδα. Μα ήταν σοβαρή καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. 

Εγω, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιάννη. Δηλαδή πείτε μου… Αν κάνουμε σπουδαία πράγματα σε όλη τη σεζόν και χάσουμε στον τελικό, τι σημαίνει; Ότι δεν είμαστε καλοί; Και το αντίθετο για την ομάδα της Βόννης, Δεν συμφωνώ. Το αρνούμαι. Πραγματικά το αρνούμαι. Αρνούμαι να κρίνομαι με βάση την τελευταία εμφάνιση της ομάδας μου. Ξέρω ότι ο κόσμος κρίνει έτσι. Καταλαβαίνω ότι τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Αλλά κάποια πράγματα που πρέπει να κριθούν είναι πιο σημαντικά από τα αποτελέσματα. 

Αυτό που προσπαθήσαμε σε όλη τη σεζόν είναι να βγάλουμε τους παίκτες έξω από την ζώνη ασφάλειάς τους. Κάποιοι από αυτούς αποδέχτηκαν τους νέους ρόλους. Κάποιοι πρόσθεσαν στοιχεία στο παιχνίδι τους. Η Βόννης είναι μία ομάδα που παίζει άμυνα κι επίθεση, έχουν ψηλούς που μπορούν να κινηθούν καλά και παίζουν με ενέργεια, μπορούν να σουτάρουν και να σκοράρουν. 

Η παρουσία ενός προπονητή για μία χρονιά σε μία ομάδα δεν είναι πρότζεκτ… Επιτρέψτε μου… Πρότζεκτ είναι η Τενερίφη. Μία σεζόν είναι μόνο μία σεζόν και τίποτα άλλο. Τις καλές στιγμές όλοι τις απολαμβάνουν, τι γίνεται όμως στις κακές στιγμές; Δεν αισθάνομαι ότι είμαι μέρος ενός πρότζεκτ. Συγγνώμη”.