Skip to main content

Final Four BCL: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους ημιτελικούς

Διαβάστε για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους ημιτελικούς του Final Four του BCL, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή (12/5) στην Μάλαγα.

Οι τέσσερις διεκδικητές του φετινού τίτλου για το BCL θα ριχθούν στην μάχη για τον τίτλο, στους ημιτελικούς της Παρασκευής (12/5).

Η Τενερίφη θα αντιμετωπίσει την Χάποελ Ιερουσαλήμ στον πρώτο χρονικά ημιτελικό στις 18:30, ενώ η Ουνικάχα Μάλαγα θα παίξει με την Βόννη στις 21:30. Οι "πράσινοι" παίζουν εντός έδρας και θα έχουν το κοινό κατά βάση με το μέρους τους.

ΜΑΛΑΓΑ  - ΒΟΝΝΗ

Η Μάλαγα έφτασε στα ημιτελικά του BCL για πρώτη φορά και θα προσπαθήσει να γίνει η τέταρτη ισπανική ομάδα θα διεκδικήσει τον τίτλο του BCL, μετά τις Τενερίφη, Μπούργος και Μανρέσα.

 Από την μεριά της, η Βόννη πήγε για πρώτη φορά στους ημιτελικούς του BCL και θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα επικρατήσει σε έναν ημιτελικό Final 4. Η Βόννη έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στο BCL εναντίον ισπανικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων δύο αυτής της σεζόν (εναντίον της Μανρέσα).

Η Βόννη (86,7%) και η Ουνικάχα Μάλαγα (85,7%) έχουν το υψηλότερο ποσοστό νικών μεταξύ όλων των ομάδων στο BCL αυτή τη σεζόν, με τη γερμανική ομάδα να κερδίζει 13 από τους 15 αγώνες της ενώ η Μάλαγα νίκησε στους 12 από τους 14 αγώνες της αυτή τη σεζόν.

 Η Ουνικάχα Μάλαγα σκοράρει 117,5 πόντους ανά 100 κατοχές, έχοντας την υψηλότερη επιθετική επίδοση από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο BCL το 2022/23· Η Ουνικάχα είχε 72,1 κατοχές ανά παιχνίδι, τις περισσότερες από τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν μέρος σε αυτό το Final Four του BCL.

Η Βόννη έχει το υψηλότερο ποσοστό εξασφάλισης των διεκδικούμενων επιθετικών ριμπάουντ  καθώς οι παίκτες της άρπαξαν το 37,5% αυτών.

 Ο Ντάριο Μπριθουέλα έχει σκοράρει 16,2 πόντους ανά παιχνίδι στους πέντε αγώνες του BCL που έπαιξε με την Ουνικάχα Μάλαγα από την αρχή του Μαρτιου 2023, αφού είχε κατά μέσο όρο 11,1 πόντους ανά παιχνίδι στα προηγούμενα οκτώ ματς.

Ο Τι Τζέι Σόρτς έχει κατά μέσο όρο 18,7 πόντους και 7,1 ασίστ ανά παιχνίδι στο BCL. Ο γκαρντ της Βόννης σημείωσε λιγότερους από 12 πόντους σε αγώνα BCL στη μοναδική επίσκεψή του σε ισπανικό έδαφος (είχε 5 πόντους κόντρα στη Μανρέσα την 1η Φεβρουαρίου)

ΤΕΝΕΡΙΦΗ - ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Αυτός θα είναι ο τρίτος αγώνας στο BCL μεταξύ της Τενερίφης και της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Οι δύο ομάδες μοιράζονται από μία νίκη.

Η Τενερίφη θα παίξει σε ημιτελικό BCL για τέταρτη φορά (2017, 2019 & 2022). Οι Ισπανοί εξακολουθούν να είναι αήττητοι στους ημιτελικούς ενώ δέχθηκαν λιγότερους από 75 πόντους σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ έφτασε στα ημιτελικά του BCL για πρώτη φορά και θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα του Ισραήλ που θα αγωνιστεί σε τελικό - για αυτό, πρέπει να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε πέρσι  η Χάποελ Χολόν: να κερδίσει την Τενερίφη στα ημιτελικά (78-71).

Οι "νησιώτες" έχουν 48,6% εντός παιδιάς, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των ομάδων στο BCL το 2022/23.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ δέχεται 101,7 πόντους ανά 100 κατοχές, κάτι που συνιστά την καλύτερη αμυντική επίδοση από οποιαδήποτε ομάδα στο BCL αυτή τη σεζόν. Επίσης, δέχεται μόνο 16,1 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, που είναι οι λιγότεροι από κάθε άλλη ομάδα.

Ο σέντερ της Τενερίφης, Γκιόρκι Σερμαντίνι απέχει εννέα πόντους για να γίνει μόνο ο δεύτερος παίκτης με 900+

πόντους στην ιστορία του BCL (ο Βόιτεχ Χρούμπαν έχει 996). Ο Σερμαντίνι σημείωσε 14 πόντους στον ημιτελικό της περασμένης σεζόν χωρίς να αστοχήσει ποτέ (6/6).

Επίσης, φέτος η Τενερίφη κατέκτησε στην έδρα της το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Πηγή: FIBA και OPTA