Skip to main content

Ευρωμπάσκετ γυναικών 2025 - Η FIBA μετέθεσε για τον Φεβρουάριο του 2024 τα παιχνίδια του Ισραήλ

Η εμπόλεμη κατάσταση που υπάρχει στο Ισραήλ ώθησε τη FIBA να μεταθέσει χρονικά τα παιχνίδια της Εθνικής Ισραήλ, με τις γαλανόλευκες να παίζουν τα πρώτα τους πρκριματικά το Φλεβάρη του 2024. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης:

«Με βάση την τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ και μετά από συστάσεις των συμβούλων ασφαλείας της, η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA Europe έλαβε την απόφαση να αναβάλει τους αγώνες του Ισραήλ στο παράθυρο του Νοεμβρίου 2023 των προκριματικών του EuroBasket Γυναικών 2025 για τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο αγώνας μεταξύ Ισραήλ και Ιρλανδίας, που είχε προγραμματιστεί προηγουμένως να διεξαχθεί στις 9 Νοεμβρίου 2023, έχει προγραμματιστεί εκ νέου για τις 8 Φεβρουαρίου 2024.

Ο αγώνας μεταξύ Λετονίας και Ισραήλ, που είχε προγραμματιστεί προηγουμένως να διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου 2023, έχει προγραμματιστεί εκ νέου για τις 11 Φεβρουαρίου 2024.

Οι ακριβείς ώρες αγώνων για τους αναβληθέντες αγώνες θα επιβεβαιωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η FIBA Europe, σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης του Ισραήλ, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση καθώς παραμένει δεσμευμένη να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευημερία όλων των συμμετεχόντων και ενδιαφερομένων σε όλες τις διοργανώσεις της FIBA Europe».