Skip to main content

Μπεσίκτας: «Απαράδεκτοι οι οπαδοί μας, προκλητική συμπεριφορά ενός αντίπαλου μάνατζερ»

Τρίτο ημίχρονο είχε η αναμέτρηση μεταξύ της Μπεσίκτας με την Φενέρμπαχτσε,  με τους πρώτους να δίνουν την δική τους απάντηση για όσα έγιναν στο παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ματς το οποίο τελικά έληξε 68-64 υπέρ των γηπεδούχων, ο Γιαν Μάνταρ δέχθηκε αντικείμενο στο κεφάλι το οποίο σύμφωνα με την ομάδα της Euroleague έχει προκαλέσει μερική απώλεια όρασης. 

Η Μπεσίκτας πήρε επίσημα θέση για όσα έγιναν , καταδικάζοντας την συμπεριφορά των οπαδών της , ενώ ρίχνει και το μπαλάκι ευθύνης και στους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπεσίκτας:

«Η ομάδα μας Μπεσίκτας, που βγήκε νικήτρια από τον αγώνα ντέρμπι που διεξήχθη χθες το βράδυ στο πρωτάθλημα, έχει γεμίσει με χαρά τον Σύλλογό μας και την κοινότητά μας. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από περισσότερους από 15.000 οπαδούς στο Sinan Erdem Sports Hall έδειξε για άλλη μια φορά το πάθος των οπαδών της Μπεσίκτας για τον αθλητισμό και την ομάδα τους και κέρδισε την εκτίμηση όλων.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία δεν έχουμε συγχωρήσει ποτέ, με αποτέλεσμα παίκτης της αντίπαλης ομάδας να χτυπηθεί από ξένο αντικείμενο. Αυτή είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά για εμάς και δεν επιδοκιμάζουμε. Ευχόμαστε στον Γιαμ Μαντάρ, που δυστυχώς τραυματίστηκε, ταχεία ανάρρωση.

Ωστόσο, τα ακόλουθα σημεία δεν πρέπει να αγνοηθούν:

Ένα στέλεχος της αντίπαλης ομάδας ήρθε στις θέσεις που του είχαμε εξασφαλίσει, φορώντας τη φανέλα της δικής του ομάδας, αντίθετα με τις οδηγίες, και τράβηξε την προσοχή των φιλάθλων μας πάνω του. Στη συνέχεια, από τα πλάγια προσπάθησε να προκαλέσει τους οπαδούς μας υπερβάλλοντας με τις διαμαρτυρίες του προς τους διαιτητές στα λεπτά που η ομάδα μας είχε το μομέντουμ, προκαλώντας έτσι ανεπιθύμητα επεισόδια. Η προκλητική συμπεριφορά του αντίπαλου μάνατζερ προς τους φιλάθλους μας, αντί να αποτελέσει παράδειγμα, οδήγησε στον τραυματισμό του ίδιου του αθλητή.

Το γεγονός ότι ο εν λόγω άνθρωπος προσπαθεί να επισκιάσει την επιτυχία της ομάδας μας και καταφεύγει σε κατηγορίες είναι ντροπή για την κοινότητα που εκπροσωπεί. Θα θέλαμε να δηλώσουμε για άλλη μια φορά ότι αυτά τα περιστατικά δεν είναι ποτέ συμπεριφορές που επιδοκιμάζουμε. Για την ανάπτυξη του τουρκικού αθλητισμού και για να παραδειγματιστούμε, καλούμε τις αρχές να επιβάλουν τις απαραίτητες ποινές σε όσους προκάλεσαν αυτά τα περιστατικά που δεν εγκρίνουμε».