Skip to main content

Κουρτινάιτις: «Ήταν έτοιμος να επιστρέψει ο Μοζγκόφ»

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις σχολίασε με γλαφυρό τρόπο τα σενάρια επανέναρξης της σεζον στη EuroLeague και αποκάλυψε ότι ο Μοζγκόφ ήταν έτοιμος να επιστρέψει στα παρκέ.

Ο προπονητής της Χίμκι μίλησε στην Izvestia και τόνισε ότι δεν μπορεί να βρει τρόπο να συνεχιστεί η σεζόν, υπογραμμίζοντας ότι το επίπεδο θα είναι χαμηλό και τα παιχνίδια θα λήγουν 45-40. Παράλληλα, ο Κουρτινάιτις υποστήριξε ότι ο Τιμοφέι Μοζγκόφ ήταν έτοιμος να αγωνιστεί  στο διάστημα πριν από τα playoffs.

Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να τελειώσουμε τη σεζόν, αλλά δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό. Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να γίνουν όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια σε μία πόλη. Ας πούμε στην Αθήνα. Αλλά πώς οι παίκτες θα επιστρέψουν στις χώρες των ομάδων τους; Πώς οι ομάδες από τη Ρωσία, την Ισπανία ή την Τουρκία θα φτάσουν στην Ελλάδα; Τα σύνορα είναι κλειστά και δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ανοίξουν. 

Αλλά ας υποθέσουμε ότι τα σύνορα ανοίγουν. Οι παίκτες επιστρέφουν στη βάση τους και έχουμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε για το τέλος της σεζόν. Ως προπονητής, μπορώ να πω ότι είναι αδύνατο. Το επίπεδο θα είναι πολύ χαμηλό, τα ματς θα τελειώνουν με σκορ 45-40. Οι εγκαταστάσεις είναι κλειστές σε όλες τις χώρες, δεν μπορείς να τρέξεις στα πάρκα και γι' αυτό οι παίκτες έχουν βγει εκτός ρυθμού, έχουν πάρει βάρος».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που δέχτηκε για τον Τιμοφέι Μοζγκόφ, ο οποίος δεν κατάφερε να αγωνιστεί αλλά πριν αποφασιστεί η διακοπη είχε ξεκινήσει προπονήσεις, υποστήριξε πως:

«Έκανε κανονικά προπόνηση για περίπου δύο εβδομάδες. Δεν είχα στο μυαλό μου να τον χρησιμοποιήσω στο πριν από το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά στο επόμενο παιχνίδι της VTB League θα βρισκόταν στα πλάνα μου. Μετά από δύο χρόνια απραξίας, θα ήταν δύσκολο για τον οποιονδήποτε να επιστρέψει στο 100% της φόρμας του, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο διάστημα πριν από τα playoffs. Θα μπορούσε να αγωνιστεί και να προσφέρει στην ομάδα. Το ιατρικό μας επιτελείο έκανε σπουδαία δουλειά μαζί του, για να επανέλθει σε αγωνιστική κατάσταση. Πήγε να δει γιατρούς στη Γερμανία, την Ισπανία, σε ειδικό στη Λιθουανία και τη Ρωσία. Ήταν σε πολύ καλό επίπεδο».