Skip to main content

Δέδας: «Θα επιστρέψω στην Ελλάδα, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες»

Στον ραδιοφωνικό… αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε ο Στέφανος Δέδας, με τον Έλληνα προπονητή να μιλά για τους στόχους της Χάποελ Χολόν, την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, με τον κορονοϊό, αλλά και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να επιστρέψει στον πάγκο ελληνικής ομάδας.

Αναλυτικά ο Δέδας μίλησε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ: «Όλα είναι ανοικτά εδώ, τα εμπορικά και τα εστιατόρια. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Σχεδόν όλος ο πληθυσμός έχει εμβολιστεί. Στα γήπεδα επιτρέπεται αυτή τη στιγμή περίπου το 30% πληρότητας, ενώ την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να ανέβει στο 50%. Μέχρι τα play offs  θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε και πάλι γεμάτα γήπεδα. Όσοι μπαίνουν βέβαια στα γήπεδα πρέπει βέβαια να έχουν κάνει το εμβόλιο.

Όταν αναβλήθηκαν οι αγώνες στο Ισραήλ, όσες είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις συνέχισαν να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Οι υπόλοιπες ομάδες συμμετείχαν στη Βαλκανική λίγκα, ώστε να κρατηθούν σε καλή κατάσταση. Επομένως δεν υπήρξε μεγάλη αποχή».

Για την Χάποελ Χολόν: «Είναι μια πολύ καλή σεζόν για εμάς. Έχουμε παίξει ήδη σε έναν τελικό εδώ. Στο πρωτάθλημα είμαστε στην πέμπτη θέση αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα, οπότε κοιτάμε για πιο ψηλά. Στην Ευρώπη τα πηγαίνουμε επίσης αρκετά καλά. Έτσι όπως εξελίσσεται ο όμιλος, το παιχνίδι με την Μπρίντιζι για την πέμπτη αγωνιστική είναι το πιο σημαντικό, ώστε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το πρωτάθλημα: «Φέτος άλλαξε το format της διοργάνωσης. Σίγουρα παίζει ρόλο αν είσαι το αουτσάιντερ. Δεν θεωρώ πως η Μακάμπι έχει καλύτερους παίκτες από τις υπόλοιπες ομάδες. Το θέμα είναι ότι έχει δέκα ξένους, οπότε μπορούν εύκολα να αλλάζουν παίκτες στο πρωτάθλημα. Το πλεονέκτημα τους δεν είναι τόσο η ποιότητα, όσο το βάθος του ρόστερ, αλλά και το γεγονός πως δεν επιβαρύνονται πολύ αγωνιστικά.

Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να μπούμε στο Final 8 του BCL. Τέσσερα χρόνια πρώτη φορά περάσαμε στο δεύτερο γύρο, τώρα κοιτάμε τη συνέχεια. Με την εμπειρία μου πρέπει να κατευθύνω την ομάδα, ώστε να ξανακάνουμε κάτι παρόμοιο του χρόνου. Δεν διαθέτουμε μεγάλο μπάτζετ άρα πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση στο ρόστερ, αλλά και στην ψυχολογία. Όταν οι παίκτες παίρνουν λιγότερα χρήματα, πολλές φορές δουλεύουν με μεγάλη πιστότητα και με περισσότερο πάθος για να αποδείξουν πράγματα».

Για το μέλλον του σαν προπονητής σε ελληνική ομάδα: «Δουλεύω 12 σερί χρόνια στο εξωτερικό. Δεν θέλω να πω ότι δεν θέλω να επιστρέψω. Δεν ξέρω αν θα είναι του χρόνου ή σε πέντε χρόνια. Θα έρθω όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και κατάλληλες για εμένα και νιώσω σίγουρος. Σε οργανωμένη ομάδα, με υψηλούς στόχους ώστε να μην εκτεθώ από το ρίσκο που θα πάρω. Για να πας σε μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα θα πρέπει να έχεις και την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου, άσχετα από τη δουλεία σου. Να είσαι αποδεκτός δηλαδή από το κοινό».

Για τον Φόστερ που δεν βγήκε στον Παναθηναϊκό: «Πολλές φορές οι προπονητές δεν μπορούν να διαχειριστούν τους παίκτες. Σαν προπονητικό team δεν μπορείς να διαχειριστείς τέτοιους παίκτες, αν δεν ξέρεις ακριβώς τι μπάσκετ θέλεις να παίξεις. Ο κ. Βόβορας προτίμησε να κρατήσει τον ελληνικό κορμό».