Skip to main content

Αλβανία και Κόσοβο δημιουργούν την δική τους λίγκα (pic)

Όπως διαβάζουμε στην Mundo Deportivo, Αλβανία και Κόσοβο αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους πρωτάθλημα μπάσκετ, με την σχετική συμφωνία να υπογράφθηκε στα Τίρανα από τους προέδρους των δύο ομοσπονδιών, Άβνι Πονάρι και Άρμπεν Φετάχου.

Το πρωτάθλημα αυτό είναι το πρώτο κοινό ανάμεσα σε Αλβανία και Κόσοβο σε οποιοδήποτε σπορ, με τον Τούρκο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ να δηλώνει ότι: “Το μπάσκετ χρειάζεται καινοτομίες και νέες μορφές συνεργασίας προκειμένου να ανεβάσει το ενδιαφέρον, αλλά και το επίπεδο των διοργανώσεων”.

Από την μεριά του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, που ήταν παρών στην υπογραφή της συμφωνίας επεσήμανε ότι: “Η δημιουργία μίας κοινής λίγκας μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου είναι μια επιθυμία που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό. Όμως οι ιδέες χρειάζονται χρόνο για να υλοποιηθούν και εν τέλει αυτή η επιθυμία γίνεται πραγματικότητα”.

O υπουργός Αθλητισμού του Κοσόβου, Βλόρα Ντουμόσι περιέγραψε την συμφωνία ως: "Εξαιρετική συνεργασία στον τομέα του αθλητισμού".

Θυμίζουμε πως τον Ιανουάριο, έκαναν αίτημα οι δύο χώρες να διοργανώσουν μαζί το Κύπελλο της Μητέρας Τερέζας, αλλά ακόμη απάντηση δεν έχει δοθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αλβανικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αντί Βρετσάνι.