Skip to main content

Μακάμπι Τ.Α.- Μακάμπι Ρισόν: 86-81 Πρωταθλητής Ισραήλ ο Σφαιρόπουλος

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου... ίδρωσε στο τελευταίο λεπτό, αλλά τελικώς επικράτησε της Μακάμπι Ρισόν στον τελικό με 86-81 και με αυτόν τον τρόπο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισραήλ.

 Η Μακάμπι Τελ Αβιβ είχε από νωρίς το προβάδισμα του αγώνα (19-13), ενώ βρέθηκε μπροστά με οχτώ πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (29-21). Τι και αν η Μακάμπι Ρισόν έδειξε διάθεση τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου για να μειώσει το σκορ (31-26), η «ομάδα του λαού» πάτησε το γκάζι και βρέθηκε μπροστά με 18 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου. 

Στην τρίτη περίοδο η Μακάμπι Ρισόν ροκάνισε την διαφορά, μειώνοντας την στους δέκα πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (69-59). Με μαέστρο τον Ντ'Άτζελο Χάρισον η Ρισόν έκανε την Μακάμπι Τ.Α. να ιδρώσει, αφού 55 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα βρέθηκε μόλις ένα πόντο πίσω (82-81). Το δρόμο προς την νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος για την ομάδα του Σφαιρόπουλου έδωσαν οι εύστοχες βολές τόσο του Γουίλμπεκιν όσο του Στάντουμαιρ.

Από την Μακάμπι Τελ Αβιβ διακρίθηκαν οι Σταντουμάιρ και Κοέν με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την Μακάμπι Ρισόν ξεχώρισαν οι Χάρισον και Μπλέιζερ με 38 και 13 πόντους έκαστος.