Skip to main content

Ομπράντοβιτς: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, Ίσως δεν μπορώ να εμπνεύσω τους παίκτες μου»

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά την ήττα της Παρτιζάν από τον Ερυθρό Αστέρα, στο πλαίσιο του τελικού του κυπέλλου Σερβίας.  Μάλιστα, μία ατάκα του ακούστηκε σαν… συναγερμός στα αυτιά των ανθρώπων της ομάδας του, καθώς έθεσε θέμα παραμονής του στην Παρτιζάν.

"Για να είμαστε ευπρεπείς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να συγχαρούμε τον Ερυθρό Αστέρα για τη νίκη στον τελικό. Το ματς ήταν καλό, είχαμε ευκαιρίες, στο τέλος ήμασταν βιαστικοί με κάποιες αποφάσεις. Είπα πριν τον τελικό ότι πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και αυτός είναι ο λόγος της ήττας μας", ήταν το αρχικό σχόλιο του Ζοτς, για να προσθέσει:

"Αναλαμβάνω την ευθύνη, το είπα στους παίκτες. Κάποια από τα όριά μου έχουν ξεπεραστεί, με την έννοια ότι ίσως δεν μπορώ να εμπνεύσω τους παίκτες. Θα σκεφτώ σοβαρά τι θα κάνουμε και πώς θα προχωρήσουμε. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτή τη διακοπή. Όπως πάντα, η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στον προπονητή. Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ και αγαπούν την Παρτιζάν. Έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου, όταν η ομάδα αντιδρά στις κομβικές στιγμές του παιχνιδιού με τον τρόπο που αντιδρά, χωρίς να έχω κανένα παράπονο για τη μαχητικότητα και την θέληση των παικτών, τότε η ευθύνη πέφτει στον άνθρωπο που την οδηγεί και πρέπει να διασφαλίσει την ηρεμία. Προφανώς κάτι δεν λειτουργεί και επαναλαμβάνεται σε αρκετά παιχνίδια", ενώ στη συνέχεια εξέφρασε τα παράπονά του για τους διαιτητές του τελικού:

"Όταν ήρθαμε στη Νις αυτές τις τρεις σεζόν, ξέραμε τι μας περίμενε. Όταν το λέω αυτό, εννοώ ότι αυτά τα τρία παιδιά που διαιτήτευσαν το παιχνίδι δεν ήταν απολύτως στο ύψος του. Το γιατί άπειροι διαιτητές κρίνουν τον τελικό είναι ζήτημα άλλων ανθρώπων. Δεν θέλω να μπω σε αυτό, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν στο απαιτούμενο επίπεδο για αυτό το ματς"