Skip to main content

Μορασκίνι για την υπόθεση ντόπινγκ: «Θεωρώ άδικο αυτό που έγινε»

Για την περιπέτεια του με το ντόπινγκ, που τον κρατά εκτός δράσης από τον περασμένο Οκτώβριο και τον οδήγησε στην… πόρτα της εξόδου της Αρμάνι Μιλάνου, μίλησε σε ιταλικό Μέσο ο Ρικάρντο Μορασκίνι.

Ο Ιταλός γκαρντ βρέθηκε θετικός στην ουσία κλοστεβόλη, σε σε έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε και ο λόγος ήταν ένα σπρέι που χρησιμοποίησε η σύζυγος του, για τραυματισμό που είχε στο χέρι της.

Ο Μορασκίνι κατέθεσε τα απαραίτητα πειστήρια, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να αποφύγει την ποινή των τεσσάρων ετών, όπως προβλέπει ο κανονισμός για χρήση αναβολικών.  

Ένα χρόνο μετά, ο Ιταλός παίκτης, μίλησε για το θέμα στην "La Repubblica", με την στεναχώρια του να είναι έκδηλη.

"Έδειξα στην επιτροπή το VIDEO με το τραυματισμένο δάκτυλο της συζύγου μου με την ημερομηνία του τραυματισμού της. Το να προσπαθήσω να "κλέψω" ήταν αδύνατο, για αυτό προτάθηκε ένας χρόνος αποκλεισμός αντί για τέσσερα χρόνια που προβλέπεται" ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μορασκίνι, για να προσθέσει:

"Παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι άδικο αυτό που έγινε και λυπάμαι που το περνάνε και άλλοι αθλητές. Δεν ήξερα τι φάρμακο έδωσε ο φαρμακοποιός στην σύζυγό μου, ούτε ότι περιείχε απαγορευμένη ουσία. Οι ομάδες πρέπει να δίνουν στους αθλητές μία λίστα με τα φάρμακα που απαγορεύονται και πρέπει να αποφεύγουν. Συνειδητοποίησα ότι αν κάνω έφεση τότε η απόφαση θα έβγαινε μετά το τέλος της σεζόν. Περίμενα 2.5 μήνες για την πρώτη απόφαση και άλλο 1.5 μήνα μετά την πρώτη έφεση που έκανα. Δεν είναι σωστό αυτό. Καταλαβαίνω την μάχη εναντίον του ντόπινγκ, αλλά η διαδικασία είναι αργή".

Να θυμίσουμε πως η τιμωρία του παίκτη λήγει στις 20 Οκτωβρίου, ενώ από τις 20 Αυγούστου μπορεί να ξεκινήσει προπονήσεις με την νέα του ομάδα, την Βενέτσια.