Skip to main content

Ιταλία: Οι σκέψεις ενόψει της νέας σεζόν

Το πρωτάθλημα στην Ιταλία έχει κατεβάσει οριστικά… ρολά και πλέον οι ιθύνοντες της Lega Basket σκέφτονται την επόμενη ημέρα, ενόψει και της συνεδρίασης της Παρασκευής (15/7).

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Gazzetta dello Sport», μία από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι το πρωτάθλημα της νέας σεζόν να διεξαχθεί με 18 ομάδες και, όπως και φέτος (λόγω κορονοϊού), έτσι και του χρόνου να μην υπάρξει υποβιβασμός!

Όσον αφορά την 18η θέση, να καλυφθεί,  είτε από την Ραβένα, πρωτοπόρο του ανατολικού ομίλου της 2ης κατηγορίας, είτε από την Τορίνο, πρωτοπόρου του δυτικού ομίλου της 2ης κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, οι Ιταλοί προγραμματίζουν να πραγματοποιηθούν κανονικά άνοδοι από τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, κάτι που σημαίνει πως την σεζόν 2011/22, το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας θα διεξαχθεί με 20 ομάδες! Μάλιστα, στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και η πρόταση δημιουργίας δύο ομίλων, όπως συμβαίνει στην 2η κατηγορία!

Τέλος, οι ιθύνοντες της ιταλικής Λίγκας εξετάζουν και το ενδεχόμενο ενός μίνιμουμ μπάτζετ για τις ομάδες, ώστε να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.