Skip to main content

BBL - Ο Τζέισον Τζορτζ έδωσε ύποπτο δείγμα ντόπινγκ

Ο Τζέισον Τζορτζ που είναι μόλις 21 ετών και αγωνίζεται δανεικός από τη Μπάγερν στην Τσέμνιτζ  έδωσε ύποπτο δείγμα ντόπινγκ, με την Εθνική Υπηρεσία της Γερμανίας να εκδίδει σχετική ενημέρωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο των ελέγχων από την Εθνική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ (NADA), ο μπασκετμπολίστας του γερμανικού πρωταθλήματος, Τζέισον Τζορτζ (Τσέμνιτζ) είχε ένα ύποπτο δείγμα ελέγχου.

Ως εκ τούτου, η NADA ξεκίνησε έρευνα για πιθανή παραβίαση των κανονισμών κατά του ντόπινγκ. Ο Τζέισον Τζορτζ αποβλήθηκε προσωρινά από το παιχνίδι στην easyCredit Basketball Bundesliga και δεν ήταν παρών στον εντός έδρας αγώνα της Τσέμνιτζ με το Αμβούργο το απόγευμα του Σαββάτου.

Όλα τα περαιτέρω βήματα θα προκύψουν από τη διαδικασία έρευνας της NADA, μέχρι το τέλος της οποίας ισχύει το τεκμήριο αθωότητας.

Ο 21χρονος Τζέισον Τζορτζ μετακόμισε στην Τσέμνιτζ ως δανεικός από την Μπάγερν Μονάχου τον Δεκέμβριο και βάσει της συμφωνίας θα αγωνίζεται στην ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν 2023-24.

Από τη μετακίνησή του, ο Τζορτζ έχει παίξει συνολικά 30 παιχνίδια στο γερμανικό πρωτάθλημα και το FIBA Europe Cup, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 4.6 πόντους.

Η Τσέμνιτζ είναι ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε είδους ντόπινγκ και θα ελέγξει τα βήματά της σε σχέση με τον παίκτη Τζέισον Τζορτζ, ανάλογα με την περαιτέρω πορεία των διαδικασιών της NADA».