Skip to main content

Τσαλδάρης: «To παιχνίδι με την Δάφνη Δαφνίου είχε δύο πρόσωπα» (vids)

Μιλώντας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού Β' Piraeus Bank επί της Δάφνης Δαφνίου, ο Δημήτρης Τσαλδάρης μίλησε για την εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο ματς, ενώ τόνισε πως η ομάδα του Πειραιά θα ξεκινήσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Β' Piraeus Bank στο thrylos24.gr:

«Καλή χρονιά και από μένα, να έχουμε όλοι υγεία και να δούμε τα πρωταθλήματα να ολοκληρώνονται, διότι κατά την περσινή σεζόν, με όλα αυτά που έγιναν σταμάτησαν τα πρωταθλήματα. Δεν είχαμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε…
Πρώτο επίσημο παιχνίδι, μετά από πολύ καιρό. Το παιχνίδι νομίζω είχε δύο πρόσωπα. Το ένα του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο ο Ολυμπιακός Β’ δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Δεν κάναμε αυτά τα οποία είχαμε πει να κάνουμε. Η Δάφνη Δαφνίου έδειξε αρκετά παθιασμένη, με πλάνο και το ματς ήταν στα επίπεδα που ήτανε, ως προς το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την εικόνα μας, κυρίως από την άμυνα. Ήμασταν πιο ομαδική στην επίθεση, άνοιξε το σκορ και πήραμε μια διαφορά. Κάπως έτσι φτάσαμε στη νίκη»

Εν συνεχεία ο Δημήτρης Τσαλδάρης πρόσθεσε πως: «Είναι ξεκάθαρο πως στο πρώτο μέρος δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Κάποιοι παίκτες της Δάφνης βρήκαν εύκολα σουτ, μπήκαν στο ματς, με αποτέλεσμα να βρουν αυτοπεποίθηση. Αυτός ήταν ο λόγος που ήταν και κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε την άμυνά μας. Σταματήσαμε τους παίκτες αυτούς, βρήκαμε την ευκαιρία να τρέξουμε, να ανοίξουμε το παιχνίδι. Νομοτελειακά έτσι βρίσκεις και ρυθμό στην επίθεση. Όπως είδατε, είχαμε αρκετά καλό ρυθμό και καλές εκτελέσεις.

Θα ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε πέρυσι. Δηλαδή, τίποτα διαφορετικό από το παιχνίδι με παιχνίδι. Στα δικά μου τα μάτια δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα πρωτάθλημα».

Για την αναμέτρηση της ομάδας του Πειραιά με την Δάφνη Δαφνίου μίλησε και ο Διονύσης Σκουλίδας.

«Ένα ιδανικό ξεκίνημα για εμάς, ''καλύψαμε'' την κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος βγήκαμε στο παρκέ συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση. Είμαστε χαρούμενοι, ασχέτως αποτελέσματος, διότι δείξαμε χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, δείξαμε τον χαρακτήρα μας σαν ομάδα, το ποιοι είμαστε. Αυτό μας δίνει μια αρκετά καλή ψυχολογία, για να πάμε στο επόμενο παιχνίδι του Κυπέλλου, αλλά και να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο από αύριο για τη συνέχεια.

Δεν ήμασταν εμείς στο πρώτο μέρος. Έχουμε πει να μπαίνουμε δυνατά από την αρχή, ώστε να μη δίνουμε δικαίωμα στον αντίπαλο. Να δείχνουμε κατευθείαν το ποιοι είμαστε. Στο πρώτο ημίχρονο δε δείξαμε τον χαρακτήρα της ομάδας. Θέλουμε η μπάλα να κινείται και να πιέζουμε, κάτι που δε συνέβη στο πρώτο μέρος του ματς. Μπαίνοντας στο παρκέ στο δεύτερο μέρος, κάναμε ακριβώς αυτό που πρέπει, άνοιξε το ματς και καταφέραμε να το κρατήσουμε σε μια ευνοϊκή διαφορά.

Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, αλλά πιστεύω πως μ’ αυτήν την εικόνα τουλάχιστον σήμερα, πως η ομάδα έχει καλά θεμέλια. Δουλεύει καλά, καθημερινά, σκληρά. Έχει νέα παιδιά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και κοιτάζουμε ένα ένα τα ματς, πηγαίνοντας για να κερδίσουμε. Το σίγουρο είναι πως ποτέ δε θέλουμε να χάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα μας σέβονται και οι αντίπαλοι. Έχουμε μια αρκετά καλή ομάδα για να πάμε ψηλά. Βέβαια δεν κάνει να λέμε πολλά, ένα ένα τα ματς και θα δούμε πού θα μας βγάλει η χρονιά».

Κλείνοντας, ο Διονύσης Σκουλίδας έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο των «ερυθρόλευκων»: «Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά και θα σας έχουμε κοντά φέτος, παρά τα όλα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό. Εγώ προσωπικά ανυπομονώ να ζήσω αυτήν την εμπειρία. Να βρίσκονται δίπλα μας και να μας δώσουν αυτήν την έξτρα ώθηση που όλοι χρειαζόμαστε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Από την πλευρά της Δάφνης Δαφνίου, ο Γιάννης Καλαμπόκης ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού Β' Piraeus Bank, ενώ δήλωσε πως η ομάδα του Χαϊδαρίου είναι τυχερή που κληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους».