Skip to main content

Τα σημαντικότερα αντίο του φετινού καλοκαιριού (pics)

Με αφορμή το αντίο του Κώστα Καιμακόγλου από τα παρκέ την Παρασκευή (10/9), το superbasket.gr σας παρουσιάζει ποιοι Έλληνες και ξένοι παίκτες "κρέμασαν" τα παπούτσια τους το φετινό καλοκαίρι.

 Αρκετοί σημαντικοί παίκτες αποχώρησαν από την δράση το φετινό καλοκαίρι, αφήνοντας παρακαταθήκη τους τίτλους τους , τις εμφανίσεις τους αλλά και το στίγμα που άφησαν όλα αυτά τα χρόνια, για τις επόμενες γενιές. 

Πρώτα από όλα, ο Βασίλης Σπανούλης στις 26 Ιουνίου 2021  μέσω του προσωπικού του λογαριασμου στο Instagram ανακοίνωσε την απόσυρση του, μετά από μία σπουδαία καριέρα με πολλούς τίτλους, Μια είδηση που συγκλόνισε όλο τον μπασκετικό κόσμο, οπού έκανε αναρτήσεις για να του στείλει τις ευχές του και να εκφράσει τον σεβασμό του σε αυτόν.

Σπανούλης, Ζήσης και Μπουρούσης το... περισσότερο άρωμα στην Euroleague!  (vid) | SDNA

Δύο μέρες αργότερα, στα βήματα του κουμπάρου του, Βασίλη Σπανούλη, βαδισε και ο Νίκος Ζήσης, ανακοινώνοντας με την σειρά του την αποχώρηση του  από τα παρκέ, κάνοντας λόγο για το πλήρωμα του χρόνου το οποίο έφτασε και για τον ίδιο, με τον  Γιάννη Μπουρούση να ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του μετά από 21 χρόνια στα γήπεδα στις αρχές Ιουλίου.

Οι ευχές της ΕΟΚ σε Σπανούλη και Περπέρογλου (pics) | | Basketa.gr

Επίσης το φινάλε της πλούσιας καριέρας του, σε ηλικία 37 ετών ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ο Στράτος Περπέρογλου στα μέσα Ιουλίου, κάτι που ανακοίνωσε και ο Κώστας Καϊμακόγλου την Παρασκευή (10/9) μετά από 19 χρόνια καριέρας. 

Καϊμακόγλου: ''Εχουμε μέταλλο νικητή' | Contra.gr

Πέρα από τους Έλληνες παίκτες, αίσθηση προκάλεσε ότι έβαλαν τέλος στην καριέρα τους μεγάλοι παίκτες του εξωτερικού όπως ο Φελίπε Ρέγιες, ο Γιόνας Ματσιούλις, οι οποίοι κατέκτησαν πολυάριθμους τίτλους, αποτέλεσαν έμπνευση για τις νέες γενιές, γράφοντας την δική τους μπασκετική ιστορία με χρυσά γράμματα.

Αναλυτικά αυτοί είναι οι:

Φελίπε Ρέγιες

Όμρι Κάσπι

Φερνάντο Σαν Εμετέριο

Image

Μιλένκο Τέπιτς

Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς

Ρον Μπέικερ

Τι Τζέι Μπρέι

Γιόνας Ματσιούλις

Με Ματσιούλις, χωρίς «Λέκα» η Λιθουανία στα «παράθυρα» (pic)

Κάρλος Καμπέθας 

 

 Ρικάρντο Κέρβι
 
7DAYS EuroCup, Quarterfinals, Game 1: Grissin Bon Reggio Emilia vs. Zenit  St Petersburg - 2017-2018 SEASON - Welcome to 7DAYS EuroCup
 
Λούκα Λεχτάλερ
 
Luca Lechthaler: L'anno prossimo resto assolutamente a Trento
 
Νικόλας Ματζαρίνο
 
Se queda un año más: Nicolás Mazzarino renovó con Malvín - Ovación -  23/06/2018 - EL PAÍS Uruguay
 
Τζοέλ Μπέρι
 
Besiktas sign Joel Berry — Overseaas Basketball Connection