Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Σημαντικό επίτευγμα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε παρατηρήσεις, είχε όμως συγχαρητήρια να δώσει στους παίκτες του για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος στα play offs μετά τη νίκη επί της Βιλερμπάν.

"Νιώθω υπέροχα είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα", δήλωσε στην κάμερα της Ευρωλίγκας, σχολιάζοντας: "Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι μιλάμε για την πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα όλων των εποχών και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος έχουμε εξασφαλίσει το πλεονέκτημα. Είναι εκπληκτικό! Οπότε συγχαρητήρια στους παίκτες!"

Όταν ρωτήθηκε για το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας της ομάδας του στο αποψινό παιχνίδι δήλωσε: "Η Βιλερμπάν δεν έχει το κίνητρο εκτός του ότι έπαιζε έναν αγώνα Ευρωλίγκας. Εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε την ενέργειά μας, να κάνουμε rotation, γιατί έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι σε δύο μέρες".

Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" μοίρασε και πάλι συγχαρητήρια στη συνέντευξη Τύπου: "Αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες, το σταφ, η διοίκηση, οι φίλαθλοι... Όλοι... Είναι κάτι που πετύχαμε όλοι μαζί. Έχουμε τρεις αγώνες ακόμη για την κανονική περίοδο και δεν θα αλλάξουμε την προσέγγισή μας. Θα συγκεντρωθούμε αρχικά απέναντι στον Παναθηναϊκό και θα παλέψουμε για την καλύτερη δυνατή θέση, ακόμη και την πρώτη".

Ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε αν τέτοιου είδους αγώνες είναι πιο δύσκολοι για τον προπονητή: "Ναι, είναι... Σήμερα έπρεπε να πιέσουμε γιατί το διακύβευμα ήταν σημαντικό: Μας έδωσε το πλεονέκτημα έδρας. Η Βιλερμπάν παρουσιάστηκε χωρίς τρεις παίκτες και χωρίς να πιάσουμε πολύ υψηλή απόδοση είχαμε 22 ασίστ. Τους εξαναγκάσαμε σε 15 λάθη. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι".

Ξεκαθάρισε πως το πλεονέκτημα έδρας "είναι επίτευγμα της ομάδας" και μίλησε για τη συνέχεια: "Όλοι θεωρούσαν δεδομένο αυτό που πετύχαμε σήμερα. Εγώ όχι. Παίξαμε πολλές φορές χωρίς βασικούς παίκτες, αλλά μείναμε ενωμένοι. Θέλαμε να είμαστε ενωμένοι και υγιείς βαδίζοντας προς ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Είμαστε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα. Νιώθω πως είμαστε ακόμη στην αρχή. Έχουμε την περσινή εμπειρία των πλέι οφ, τα οποία είναι πόλεμος με όποιον κι αν βρεθείς αντιμέτωπος. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και σε καλή κατάσταση και να διατηρήσουμε αυτήν την απόδοση και στα πλέι οφ".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως δεν ξέρει αν ο Αϊζάια Κάνααν θα έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ έγκαιρα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (είχε ταξιδέψει στις ΗΠΑ γιατί γέννησε η σύζυγός του) και πρόσθεσε: "Γίνεται προσπάθεια να έρθει αύριο. Δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε φυσικά εδώ. Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτόν".

Όσο για το αν θα διεκδικήσει τη νίκη στα τρία παιχνίδια που απομένουν, τόνισε: "Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Η εμπειρία έχει δείξει πως όταν διαλέγεις αντίπαλο το πληρώνεις και επιπλέον δεν θεωρώ πως υπάρχει αδύναμος αντίπαλος".