Skip to main content

Βεζένκοβ: «Δεν υπάρχει χαλάρωση, όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί» (vid)

Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε εκ μέρους των παικτών του Ολυμπιακού, στο περιθώριο της «ερυθρόλευκης» αναχώρησης για την Ιταλία. Ο φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά, αφού ξεκίνησε τις δηλώσεις του, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην… μάχη με την Αρμάνι, όπως χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Παρασκευής (3/3, 21:30), αλλά και την συμπαράσταση του κόσμου.

Αναλυτικά ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε:

Για την τραγωδία των Τεμπών:

«Δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο που δεν έχει δει τι έχει γίνει. Εκ μέρους όλης της ομάδας να πω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες αυτών που έχασαν ανθρώπους. Είναι μια μεγάλη τραγωδία. Να αναπαυθούν εν ειρήνη. Το μπάσκετ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Κάτι τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε στην καθημερινότητα μας. Για τι πράγματα αγχωνόμαστε. Ποια είναι τα σημαντικά. Θα μπορούσε ο καθένας να είναι στην θέση αυτών των παιδιών. Εύχομαι αυτή η τραγωδία να είναι η τελευταία, να μάθουμε πολλά μέσα από αυτό».

Για το βραβείο του MVP, τον Παπανικολάου και το επερχόμενο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο:

«Δεν υπάρχουν χάρες στον αθλητισμό. Ο Παπανικολάου διανύει μια εξαιρετική περίοδο, να είναι καλά. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Όλα αυτά τα βραβεία δεν με ενδιαφέρουν, η ομάδα να κερδίζει. Τον Φεβρουάριο είχαμε δύσκολα παιχνίδια, με απουσίες. Παίξαμε με την Φενέρ, την Εφές, την Βαλένθια, πολύ δύσκολες ομάδες. Καταφέραμε να συνεχίσουμε το σερί. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όλα τα ματς είναι τελικοί. Η κάθε ομάδα παλεύει για κάτι διαφορετικό. Κάποιες για τα Play offs, κάποιες για το πλεονέκτημα έδρας, κάποιες για τον σεβασμό και για επόμενα συμβόλαια. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται. Έχουμε μπει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, να είμαστε υγιείς και συγκεντρωμένοι στους στόχους μας».

Για την στήριξη του κόσμου:

«Εκτός του αγωνιστικού και του ωραίου μπάσκετ που παίζουμε, μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας είναι ότι ξαναήρθε ο κόσμος στο γήπεδο, όχι μόνο στα σημαντικά παιχνίδια. Βλέπουμε μικρά παιδιά, βλέπουμε οικογένειες, βλέπουμε ανθρώπους να χαίρονται αυτό που βλέπουν. Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος της σεζόν, όμως αδιαμφισβήτητα αυτό μας κάνει χαρούμενους, μας κάνει περήφανους, αναγνωρίζεται όλο αυτό που κάνουμε μέσα και έξω από το παρκέ. Είναι πολύ σημαντικό ότι στο Μιλάνο θα έχουμε τους οπαδούς μας, όπως είχαμε σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια. Όλοι μαζί, σε μία πολύ δύσκολη έδρα, με παίκτες πολύ καλούς και ταλαντούχους και ας μην το δείχνει η βαθμολογική θέση της Αρμάνι. Περιμένουμε μια μάχη, έναν δύσκολο αγώνα και όλοι μαζί να κερδίσουμε».

Για τον φόβο χαλάρωσης:

«Δεν υπάρχει χαλάρωση, όλοι μαζί ξέρουμε τους κινδύνους που έχει η Euroleague. Δεν υπάρχει ομάδα που θα μπει να χάσει. Τέτοιες ομάδες πρέπει να φοβάσαι, που δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, αλλά παίζουν για πολλά πράγματα. Είμαστε συγκεντρωμένοι, κυνηγάμε τους στόχους μας, γνωρίζουμε πως θα έρθουν δύσκολες βραδιές που θα χάσουμε παιχνίδια, όμως το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι, ταπεινοί και διψασμένοι για τους στόχους μας».