Skip to main content

Εξούμ: «Παίξτε για την Εθνική ομάδα, είναι φανταστικό»

Ο διεθνής Αυστραλός γκαρντ που αγωνίζεται στην Παρτιζάν, Ντάντε Γκαρντ μίλησε στο basketnews με τα καλύτερα λόγια για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, με αφορμή τη διεξαγωγή των αγώνων πρόκρισης των εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Ο Ντάντε Έξουμ δήλωσε σχετικά με τους αγώνες των εθνικών ομάδων ότι: “Απλά κοίτα τι έγινε στο Ευρωμπάσκετ, το οποίο προσωπικά παρακολούθησα επειδή αγωνίστηκαν ο Νικόλα Γιόκιτς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Λουκα Ντόντσιτς. Ουδείς από αυτούς τους παίκτες κατέκτησαν το τρόπαιο κι αυτό δείχνει πόσο σπουδαίο άθλημα είναι το μπάσκετ όταν όλοι είναι εκεί και αγωνίζονται. Το μήνυμα μου προς όλους τους παίκτες είναι: Παίξτε για την εθνική ομάδα της χώρας σας. Είναι μία φανταστική εμπειρία”. 

O διεθνής Αυστραλός γκαρντ ανέφερε ότι: "Στη Μπαρτσελόνα έπαιζα περισσότερο χωρίς την μπάλα στα χέρια μου, ενώ στην Παρτιζάν παίζω περισσότερο με την μπάλα. Έχω καθημερινή επικοινωνία με τον κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς, υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα μας. Ξέρει τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο, ξέρω ποιες είναι οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις του".