Skip to main content

Mπαρτζώκας: «Επώδυνο παιχνίδι, δεν μου επιτρέπετα να σχολιάσω τι έγινε»

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να κρατάει την τύχη του στα χέρια του, είχε σταθερά το προβάδισμα με τη διαφορά να φτάνει και στο +16 απέναντι στη Βαλένθια, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3/3 ελεύθερες βολές του Κρις Τζόουνς σχεδόν με τη λήξη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε τα όσα έγιναν στο αγωνιστικό κομμάτι, ενώ πρόσθεσε πως "δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω τι έγινε" αναφερόμενος στο τελευταίο σουτ του Κώστα Σλούκα στο οποίο ζητούν "επαφή" οι "ερυθρόλευκοι".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού χαρακτήρισε το παιχνίδι "επώδυνο για τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε" και πρόσθεσε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου: "Ήταν, αν δεν κάνω λάθος το μοναδικό σημείο στο οποίο η Βαλένθια πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι (σ.σ. το δεύτερο, το πρώτο ήταν στο 2-3 στην αρχή του αγώνα). Μπορείς να πει κάποιος πως ήταν κρίμα, αλλά το παιχνίδι τελειώνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν ακουστεί η κόρνα. Κάναμε λάθη σε τακτικό επίπεδο, αλλά και στο πώς τελειώσαμε το παιχνίδι. Δώσαμε την ευκαιρία στη Βαλένθια να επιστρέψει στο παιχνίδι και είναι κάτι που μπορεί να δει κάποιος από τα επιμέρους σκορ στην τέταρτη περίοδο. Στο τέλος όλα κρίνονται σε μια απόφαση. Μία απόφαση των παικτών, μία - δύο των διαιτητών. Είναι επώδυνο αυτό που έγινε, αλά έγινε. Πρέπει να προχωρήσουμε".

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: "Το μπάσκετ είναι άθλημα που παίρνεις αποφάσεις υπό πίεση, είτε ως παίκτης, είτε ως προποντηής, Οι βολές χάνονται. Έγινε στο τέλος, όταν χάσαμε βολές με παίκτες που έχουν πολύ υψηλό ποσοστό καριέρας. Θέλαμε να κάνουμε το φάουλ για να έχουμε την μπάλα, αλλά δόθηκαν τρεις βολές. Ο Σλούκας στο φινάλε πήρε το pull up. Δεν μου επιτρέπεται να σχολιάσω τι έγινε. Στο τέλος όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα έτσι κι αλλιώς. Σταματήσαμε να παίζουμε με ταχύτητα και αρχίσαμε να διαβάζουμε το παιχνίδι. Ήταν λάθος. Αυτό βοήθησε την ομάδα που κυνηγούσε στο σκορ να δημιουργήσει ένα καλύτερο μομέντουμ".

Ο Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως καθώς είναι "η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό" είναι κάτι που τον προβληματίζει και διευκρίνισε: "Με προβληματίζει σε ότι αφορά το μπάσκετ που παίζουμε. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από άλλα πράγματα. Είναι τέτοια η διοργάνωση που αν έχεις λάθος προσέγγιση, όπως εμείς ήμασταν κακοί αμυντικά στην τέταρτη περίοδο, το πληρώνεις. Πήραμε λάθος αποφάσεις, χάσαμε βολές... Θα κάνουμε την ανάλυση στους παίκτες, αλλά και κριτική. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Η Βαλένθια έχτισε ένα καλό μομέντουμ, δεν είχε πίεση, έβαλε μεγάλα σουτ και βρήκε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν".

Όταν ρωτήθηκε γιατί στην αρχική πεντάδα δεν ήταν ο Κάνααν, αλλά ο Σακίελ ΜακΚίσικ απάντησε: "Έχει να κάνει με το πως παίζει ο αντίπαλος και τι πεντάδα κατεβάζει".

Σε ερώτηση για το αν είναι δύσκολη η προσαρμογή των νέων παικτών, απάντησε: "Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω τους παίκτες σε νέους και παλιούς. Όλοι είχαμε τις καλές και τις κακές στιγμές μας. Εμπιστεύτηκα στο τέλος την πεντάδα που έχει παίξει περισσότερα τέτοιου είδους παιχνίδια. Όταν χάνεται το παιχνίδι, εννοείται πως ο προπονητής πρέπει να δει τι μπορεί να αλλάξει".