Skip to main content

Άρης – Παναθηναϊκός 65-85: Προκρίθηκαν εύκολα οι πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 85-65 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, πέτυχε τη δεύτερη νίκη στη σειρά και προκρίθηκε δίχως να ιδρώσει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Οι πράσινοι ήταν ισοπεδωτικοί στο ξεκίνημα, έκαναν σερί 20-0 και δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των γηπεδούχων.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν με τους Κάουαν, Λόκετ, Νετζήπογλου, Γουίλιαμς και Κέλι, απέναντι στους Μέικον, Σαντ-Ρός, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού.

Το τριφύλλι, πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και με τον Γουάιτ να δίνει πολύτιμες λύσεις, με 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, προηγήθηκε με 16-23.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έτρεξαν σερί 0-12 και πήγαν στα αποδυτήρια όντες μπροστά με 28-48, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Γουάιτ και Κασελάκη, που πέτυχαν μαζί 20 πόντους.

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα, οι παίκτες του Βόβορα συνέχισαν με το… πόδι πατημένο στο γκάζι και παρά την αστοχία του Νέντοβιτς (0/4 σουτ), διατήρησαν τη μεγάλη διαφορά μπαίνοντας στην τελική ευθεία (44-65).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν φανερό ότι ο Άρης, δεν είχε τη ψυχολογία να κυνηγήσει τον αντίπαλό του, ο Παναθηναϊκός κρατούσε το ρυθμό και τον έλεγχο του ματς και έφτασε στη νίκη με σκορ 85-65.

Οι πράσινοι με 2-0 νίκες ξεπέρασαν το εμπόδιο των κίτρινων, προκρίθηκαν στους ημιτελικούς και ουσιαστικά προετοιμάζονται για το… συναπάντημα με τον Ολυμπιακό στους τελικούς της basket League.

Δεκάλεπτα: 16-23, 28-48, 44-65, 65-85

On Fire: Ο Κασελάκης με 17 πόντους.

Ξεχώρισαν: Για τον Παναθηναϊκό ο Παπαγιάννης με 17 π. και για τον Άρη ο Νετζήπογλου με 12 π.

Το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση: Το σερί 0-20 του Παναθηναϊκού στην αρχή, το οποίο έθεσε τις βάσεις για τη νίκη – πρόκριση.

Η μεγαλύτερη διαφορά: +25 (53-78) για τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ