Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ο Ολυμπιακός θα είναι τα επόμενα χρόνια σε ένα υψηλό επίπεδο» (vid)

Για την επιτυχημένη πορεία του Ολυμπιακού στην Euroleague, που έφτασε μέχρι το Final Four του Βελιγραδίου, μίλησε στην κάμερα του OlympiacosBC TV ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που έστειλε το μήνυμα του στον κόσμο της ομάδας, ευχαριστώντας τον για την συγκλονιστική του παρουσία στην Stark Arena.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε:

Για την εμπειρία που αποκτά η ομάδα του:

«Ας ελπίσουμε πως η εμπειρία αυτή θα μας βοηθήσει στο μέλλον, ήταν ένα μάθημα για όλους μας, πιο πολύ για να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας, γιατί παίξαμε περισσότερο με το συναίσθημα στο τελευταίο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, είχαμε ευκαιρίες να περάσουμε μπροστά στο σκορ και θα βάζαμε την πίεση στον αντίπαλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ισοφαρίσαμε στο τέλος και έγινε αυτό που έγινε. Νομίζω όμως ότι δεν μπορώ ούτε καν να κριτικάρω κάποιον από την ομάδα. Τον μόνο που θα κριτικάρω είναι τον Σάσα γιατί χτες είπε ότι φταίει εκείνος. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος του, το είπα και μπροστά στην ομάδα, ότι όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε. Υπάρχουν χιλιάδες ώρες δουλειάς και δεν μπορούμε να λέμε ότι επειδή δεν βάλαμε δυο σουτ,  να πούμε ότι φταίει κάποιος ατομικά. Φταίει όλη η ομάδα και όλη η ομάδα έφτασε εδώ που έφτασε».

Για την επιτυχημένη πορεία:

«Ο καθένας μπορεί να το εκλάβει όπως θέλει. Εγώ από αυτό που βλέπω από όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ότι υπάρχει τεράστια εκτίμηση για αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός φέτος. Κανείς δεν πίστευε στην αρχή της χρονιάς ότι θα παίξουμε στον ημιτελικό και θα χάσουμε στο σουτ από τους πρωταθλητές Ευρώπης, αν μας το λέγανε το καλοκαίρι, θα λέγαμε τι φοβερό. Η πορεία της ομάδας ήταν πολύ καλή, όσο και αν η στεναχώρια είναι η ίδια όταν χάνεις».

Για τον κόσμο:

«Πραγματικά δεν έχω λόγια, ήταν συγκλονιστικό. Πιστεύω δεν έχει ξαναγίνει 12.000 κόσμος να ταξιδέψει. Η ομάδα μας το κέρδισε αυτό, με τον τρόπο που έπαιξε όλη την χρονιά. Κέρδισε την εκτίμηση των φιλάθλων μας και γι αυτό είχαμε αυτή την υποστήριξη όλο τον χρόνο. Νιώθω στεναχωρημένος που δεν μπορέσαμε να παίξουμε μαζί έναν τελικό, αλλά υποσχόμαστε πως ο Ολυμπιακός τα επόμενα χρόνια θα είναι σε ένα υψηλό επίπεδο».