Skip to main content

Euroleague – Με Βεζένκοβ η κορυφαία πεντάδα της περιόδου (pics, vids)

Η χρονιά στην Euroleague βρίσκεται στην τελική της ευθεία, καθώς απομένει μόλις μία εβδομάδα για το Final Four και η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστή την κορυφαία πεντάδα για την σεζόν 2021/22, στην οποία έχει την δική του θέση ο Σάσα Βεζένκοβ.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, με 13,7 πόντους και 5,8 ριμπάουντ,  δύο κατακτήσεις MVP της αγωνιστικής (13η και 32η) αλλά και πολυτιμότερος παίκτης του Φεβρουαρίου, είναι από τους κορυφαίους παίκτες, όχι μόνο των «ερυθρόλευκων» αλλά και ολόκληρης της Euroleague, κερδίζοντας επάξια την θέση του, στο πλευρό των Μάικ Τζέιμς, Νίκολα Μίροτιτς, Σέιν Λάρκιν και Βάλτερ Ταβάρες.

Από εκεί και πέρα, ο Μάικ Τζέιμς ήταν τρίτος σε πόντους (16.4) και σε ασίστ (5.8) στη σεζόν και βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα όλων των στατιστικών κατηγοριών.

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης με 18.9 μέσο όρο και θα βρεθεί για τρίτη σερί χρονιά στο Final Four της διοργάνωσης, ενώ, όπως ο Τζέιμς, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη δεκάδα όλων των στατιστικών κατηγοριών.

Ο Νίκολα Μίροτιτς βρίσκεται στην καλύτερη πεντάδα για τέταρτη φορά στην καριέρα του,  ενώ βγήκε πολυτιμότερος του μήνα Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Τέλος ο Βάλτερ Ταβάρες θα βρεθεί για τρίτη φορά σε Final Four, τερμάτισε δεύτερος σε μπλοκ με 1.7 μέσο όρο, ενώ ήταν ο κορυφαίος στα επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας 3μέσο όρο.