Skip to main content

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 77-67: Καταλανικό προβάδισμα

Η Μπαρτσελόνα έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final-4, επικρατώντας με σκορ 77-67 της Μπάγερν και πέτυχε έτσι την πρώτη νίκη στη σειρά.

Οι πρώτοι πέντε για τον Σάρας στο παρκέ του Παλάου Μπλαουγκράνα ήταν οι Αμπρίνες, Καλάθης, Λαπροβίτολα, Μίροτιτς και Σανλί απέναντι στους Τζόρτζ, Λούσιτς, Ραντόσεβιτς, Ρούμπιτ και Γουέιλερ-Μπάμπ, που επέλεξε ο Τρινκιέρι.

Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν χωρίς άγχος στο παιχνίδι, βρήκαν καλές συνεργασίες στην επίθεση και αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους, παίρνοντας το προβάδισμα (20-22) στην πρώτη περίοδο.

Οι Καταλανοί όμως απέκτησαν ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, καταφέρνοντας να φτάσουν στο +10 (43-33), που τους έδωσε προβάδισμα νίκης για τη συνέχεια.

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα οι Βαυαροί προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν μέχρι τους τρεις πόντους (48-45), όμως οι γηπεδούχοι που ήταν εύστοχοι από την περιφέρεια, έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά με 62-51.

Οι Καταλανοί δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και νίκησαν με 77-67, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους Γερμανούς.

Ξεχώρισαν για τη Μπάρτσα ο Ντέιβις (19 π. με 6/9 διπ.) και για την Μπάγερν ο Λούσιτς με 20 πόντους.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά τη Μ. Πέμπτη (21/4) στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Δεκάλεπτα: 20-22, 43-33, 62-51, 77-67

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ