Skip to main content

Ολυμπιακός – Μπάγερν. Μ 83-60: Άστραψαν και βρόντηξαν οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός έκανε το «8 στα 8» στο ΣΕΦ επικρατώντας με σκορ 83-60 της Μπάγερν, για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και μπήκε με το δεξί στη «διαβολοβδομάδα», που εξελίσσεται. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε ρεκόρ 10-5 (7-8 οι Γερμανοί) και έκαναν ένα ακόμα βήμα για να βρεθούν όσο ψηλότερα γίνεται στην οκτάδα, σκορπώντας ευτυχία στους οπαδούς τους που βρέθηκαν στο Φάληρο.

Οι πέντε πρώτοι που πάτησαν στο παρκέ του ΣΕΦ, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ήταν οι Γουόκαπ, Ντόρσει, Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Φαλ, απέναντι στους Μπαμπ, Τόμας, Γιάραμαζ, Λούτσιτς και Ρούμπιτ , του Αντρέα Τρινκιέρι.

Οι Πειραιώτες, μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν 10-0 στο 3ο λεπτό, με όπλο την πολύ καλή τους άμυνα, που ανάγκασε τους Βαυαρούς, σε τέσσερα γρήγορα λάθη. Ενδεικτικό στοιχείο της πιεστικής άμυνας του Ολυμπιακού, ήταν το γεγονός ότι οι αντίπαλοί του, πέτυχαν το πρώτο καλάθι τους πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με +12 (18-6) στο 7ο λεπτό, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία, συνέπεια στα αμυντικά τους καθήκοντα και έκλεισαν την περίοδο, που τους άνηκε ολοκληρωτικά, στο +16 (26-10).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια ένταση και δύναμη, απέναντι στην Μπάγερν, που αδυνατούσε να τον αντιμετωπίσει και ξέφυγε με +18 (35-17) στο 14ο λεπτό. Το second unit, έκανε μια χαρά τη δουλειά για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με σωστό αμυντικό προσανατολισμό, που οδηγούσε σε πίεση πάνω στη μπάλα και «χτύπημα» στην.. καρδιά της γερμανικής ρακέτας στην επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι εκείνο το σημείο, με το +22 (41-19), στο 14ο λεπτό, η ελληνική ομάδα δεν είχε ευστοχήσει ακόμα σε σουτ τριών πόντων. Οι «ερυθρόλευκοι», συνέχιζαν με την ίδια καλή εικόνα στο πίσω μέρος του παρκέ, ενώ ταυτόχρονα διατηρούσαν καλές αποστάσεις παίζοντας με ταχύτητα στην επίθεση και πήγαν στα αποδυτήρια με το +25 (49-24).

Οι Πειραιώτες που είχαν στο πρώτο μέρος το απίστευτο 20/24 δίποντα (83.3%), συνέχισαν με το… γκάζι πατημένο και τον Φαλ να κυριαρχεί μέσα στο «ζωγραφιστό» και αύξησαν το προβάδισμα στο +34 (65-31) στο 27ο λεπτό. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, ανεξαρτήτως σχημάτων και προσώπων στην πεντάδα, απέδιδαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, που έκανε τους έξι χιλιάδες θεατές να σηκώνονται από τις θέσεις τους. Παρά τη μεγάλη έκταση της διαφοράς, ήταν συγκεντρωμένοι σκορπώντας απογοήτευση στον Τρινκιέρι, που όσο κι αν έψαχνε στην άκρη του πάγκου, δεν έβρισκε τρόπο να αντιδράσει, παρά μόνο να μειώσει η ομάδα του σε 65-37 μπαίνοντας στην τελική ευθεία.

Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε ένα πάρτυ των οπαδών, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται σταθερά μπροστά (74-43) στο 33ο λεπτό. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, έκανε διαχείριση χρόνου, ενδεχομένως σκεπτόμενος τον αγώνα με τη Βιλερμπάν, οι Γερμανοί προσπάθησαν - στο μέτρο του δυνατού- να… δικαιολογήσουν το ταξίδι τους στη χώρα μας και η διαφορά παρέμεινε στα όρια και δεν ξέφυγε περισσότερο. Το τελικό 83-60 αποδίδει δικαιοσύνη και αποτυπώνει την εικόνα των δύο αντιπάλων πάνω στο παρκέ.

Η ελληνική ομάδα, έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα στο Βελιγράδι, επέστρεψε στις «υψηλές πτήσεις» και περιμένει μεθαύριο τους Γάλλους για να… διπλώσει τις επιτυχίες.

Ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Παρασκευή (17/12) υποδέχεται την Βιλερμπάν και η Μπάγερν την ίδια μέρα αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

                                                                                 

Τα Δεκάλεπτα: 26-10, 49-24, 65-37, 83-60

On Fire: Ο Σάσα Βεζένκοφ με 16 πόντους

Η μεγαλύτερη διαφορά: +34 (65-31) στο 28ο λεπτό για τον Ολυμπιακό

Ξεχώρισαν:  Πολύ καλή εμφάνιση από τους Λαρεντζάκη ( 15 π.), Γουόκαπ ( 13 π.) , Ντόρσεϊ ( 10 π.), χωρίς να υστερήσει κάποιος από τους "ερυθρόλευκους". Από το… ναυάγιο της  Μπάγερν, δεν διασώθηκε κανείς.

Το στοιχείο που έκανε τη διαφορά: Το εντυπωσιακό 20/24 (83.3%) που είχε στο δίποντο στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός.

Διαιτητές: Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Εμίλιο Πέρεθ ( Ισπανία), Ρόμπερτ Βικλίτσκι (Τσεχία).

olyba1111

olyba2222

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΩΣΗΣ