Skip to main content

Ολυμπιακός: Στην τελική ευθεία η μεταγραφή Γουόκαπ

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας εντυπωσιακής μεταγραφικής κίνησης βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπει στην τελική ευθεία για την απόκτηση του Τομας Γουόκαπ.

Όπως αναφέρει με τιτιβισμα του και ο γνωστός Λιθουανός δημοσιογράφος, Ντομάντας Ουρμπόνας, Ολυμπιακός και Γουόκαπ έχουν δώσει τα χέρια για συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών, με τους Πειραιώτες να είναι έτοιμοι να προσθέσουν στο πλευρό του Κώστα Σλούκα, έναν παίκτη που θα ανεβάσει επίπεδο την «ερυθρόλευκη» γραμμή των γκαρντ, ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την σεζόν 2017/18, για λογαριασμό της Λούντβιχσμπουργκ, με την οποία έφτασε μέχρι το Final 4 του BCL στην Αθήνα. Οι εμφανίσεις του με την Λούντβιχσμπουργκ αποτέλεσαν το… διαβατήριο του για την Euroleague, με την Ζαλγκίρις Κάουνας να προχωρά στην απόκτηση του, με τον Γουόκαπ, στα τρία χρόνια που φόρεσε την πράσινη φανέλα, να κατακτά ισάριθμα πρωταθλήματα,  να αναδεικνύεται δύο φορές κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος Λιθουανίας, ενώ την φετινή σεζόν αναδείχθηκε  MVP στους τελικούς με την Ρίτας.

Η κίνηση του Ολυμπιακού, σε περίπτωση φυσικά που ολοκληρωθεί η απόκτηση του Αμερικανού, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς, εκτός της δεδομένης προσπάθειας της Ζαλγκίρις να τον κρατήσει στο Κάουνας, στο… κατόπιν του Γουόκαπ βρέθηκαν, τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ, όσο, εσχάτως και η Αναντολού Εφές!

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Γουόκαπ είχε 8,2 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24’09’’, σε σύνολο 34 αγώνων.