Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικό μπάσκετ με τον Κάτας»

Στην διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Όντετ Κάτας και μετά, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενόψει του αγώνα του ΟΑΚΑ (11/3, 21:00).

«Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι. Μόνο δύο ημέρες είχαμε, αλλά αυτή είναι η ζωή μας. Έχουμε πολλά παιχνίδια την εβδομάδα και το σημαντικό για εμάς είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, καθώς ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικό μπάσκετ με τον Κάτας. Βλέπουμε τη μέθοδό του και έχει δώσει ήδη τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Είναι πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα και από την άλλη παίζουν καλά στην επίθεση. Έχουν ένα εντελώς διαφορετικό στιλ μπάσκετ. Κυκλοφορούν περισσότερο την μπάλα, με υπομονή και προσπαθούν να βρουν την καλύτερη επιλογή. Έχουν καλή κίνηση στην άμυνα και όλοι συνεισφέρουν στο παιχνίδι», ήταν το αρχικό σχόλιο του προπονητή της Μακάμπι, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Γουιλμπέκιν και την αγωνιστική του ανάκαμψη.

«Ελπίζω σε αυτό. Πρώτα απ’ όλα, στηρίζουμε όλους τους παίκτες μας και είναι λογικό όλοι παίκτες να έχουν σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν. Δεύτερον, δεν χάνουμε την εμπιστοσύνη μας σε κανέναν παίκτη. Είμαστε ευχαριστημένοι με τους παίκτες που έχουμε και την εικόνα τους. Είναι θέμα χρόνου, ο καθένας να βρει τον εαυτό του».