Skip to main content

Τζένη Γραβιά: «Ως γυναίκα έπρεπε να αποδείξω την αξία μου στους γύρω μου»

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, η Euroleague δίνει τον λόγο σε 18 εκπροσώπους του ισχυρού φύλου, από κάθε μία από τις ομάδες της διοργάνωσης, οι οποίες μιλούν για την πρόκληση να δουλεύουν στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και για το ποιες γυναίκες θαυμάζουν περισσότερο.

Ανάμεσα τους, φυσικά και οι εκπρόσωποι των ελληνικών ομάδων, η Τζένη Γραβιά,  Communication Director του Ολυμπιακού και η Ζωή Νικολαΐδου, Marketing & Digital Director του Παναθηναϊκού

«Συνήθιζα να πιστεύω ότι ως γυναίκα έπρεπε να ανταποκριθώ σε μία πρόκληση και να αποδείξω την αξία μου στους γύρω μου. Στην συνέχεια συνειδητοποίησα ότι η πρόκληση και η αμφισβήτηση είναι μέρος της δουλειάς και δεν απευθύνονται απαραίτητα σε μένα ως γυναίκα. Πιστεύω ότι ο γεγονός ότι οι άντρες κυριαρχούν στο "βασίλειο" των σπορ, έχει να κάνει ως ένα σημείο και με την ιδέα ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν ενδιαφέρονται με τον χώρο μέχρι πρότινος. Αυτό πλέον δεν ισχύει και ισορροπίες πρόκειται να αλλάξουν στο μέλλον», ήταν τα λόγια της Τζένης Γραβιά.

Από την πλευρά της, η Ζωή Νικολαΐδου τόνισε:

646654

Προσωπικό μου όραμα είναι να συνεισφέρω στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού και όχι μόνο να τον υπηρετήσω ως επαγγελματίας.  Θαυμάζω κάθε γυναίκα που έχει την δύναμη να κυνηγήσει τα όνειρα της. Αυτά μπορούν να είναι είτε μια επιτυχημένη καριέρα, είτε μια όμορφη οικογένεια, ή ακόμα και τα δύο. Κάθε άτομο θέτει τους στόχους του».