Skip to main content

Πρίντεζης: «Πάνω από όλους ο Ολυμπιακός, σημαντικό είναι να δένεσαι με τους συμπαίκτες σου»

O Γιώργος Πρίντεζης φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ και μίλησε για τo μέλλον της καριέρας του, την φιλία του με τους Σπανούλη, Παπανικολάου και Σλούκα, αλλά και το ΣΕΦ, το οποίο χαρακτήρισε «σπίτι» του.

 

Για το ΣΕΦ: Το ΣΕΦ δεν είναι καν δεύτερο σπίτι. Έχω κάνει δύο μετακομίσεις στο παρελθόν και πιο πολύ έχω μείνει εδώ, παρά στο κανονικό μου σπίτι».

Για την κατάκτηση της Euroleague δύο φορές: «Αποκορύφωμα για εμένα και το 12 και το 13. Το καθένα έχει την δική του σημασία. Ήταν και οι δύο χρονιές πάρα πολύ όμορφες και για την ομάδα και για τον κόσμο, για όσους παρακολουθούσαν την πορεία της ομάδας και περίμεναν πολλά χρόνια για κάτι τέτοιο».

Για το πεταχτάρι στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ: «Όποτε έχω αναφερθεί στο παρελθόν στο συγκεκριμένο σουτ και στην συγκεκριμένη στιγμή που τελείωσε μια ονειρική χρονιά το 12, η ομαδική δουλειά και προσήλωση μου έδωσε την ευκαιρία να πετύχω ένα καλάθι και να πάρουμε το ευρωπαϊκό. Δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη στιγμή, αλλά η προσπάθεια όλων των παικτών, όλο το β’ μέρος που είμαστε πάρα πολύ καλοί και μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και να μπει αυτό το περιβόητο καλάθι».

Για το πώς προέκυψε το πεταχτάρι: «Από μόνο του. Ανακάλυψα πως μπορώ να σουτάρω έτσι. Η ταχύτητα στο συγκεκριμένο στιλ ήταν πιο καλή από το να σουτάρω κανονικά και μετά με κάποιες ατομικές προπονήσεις και με συνεχή δουλειά, το βελτίωσα όσο περισσότερο γίνεται. Υπήρχαν προπονητές που είχαν αντιδράσει και τους δίνω και ένα δίκιο εν μέρει, καθώς είναι ένα περίεργο στιλ που δεν χρίζει της εμπιστοσύνης των προπονητών, ειδικά όταν είσαι σε μία νεαρή ηλικία».

Για τους Σπανούλη, Παπανικολάου, Σλούκα: «Έχουμε περάσει μαζί πολλά πράγματα και καταστάσεις. Δεν θα τις πω δύσκολες, είναι άλλες αυτές. Αλλά έχουμε περάσει μαζί νίκες, ήττες,συναισθήματα τραυματισμούς. Δένεσαι με τον άλλον. Έχουμε ξενυχτήσει πολλές φορές συζητώντας. Δένεσαι και μπορείς να πεις πράγματα που δεν ξέρει για παράδειγμα ούτε η οικογένειά σου. Σε μία ομάδα το βασικό συστατικό είναι να δένεσαι με τους συμπαίκτες σου, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Εμείς οι τέσσερις είμαστε έτσι και αυτό γενικά κάνει την δουλειά μας πιο εύκολη».

Για την οικογένεια του: «Η κόρη μου θέλω να κάνει ότι θα την κάνει ευτυχισμένη… αρκεί να γίνει γιατρός! (γέλια)».

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Δεν το έχω σκοπό να το τραβήξω από τα μαλλιά. Κάθε καλοκαίρι έχω μια κουβέντα με τους προέδρους και τους ρωτάω αν με θεωρούν απαραίτητο και ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, έχει καλώς. Αν θεωρούν πως η ομάδα χρειάζεται να προχωρήσει, πάντα η ομάδα είναι πάνω από όλα. Νιώθω πραγματικά γεμάτος και θα νιώσω ακόμα πιο γεμάτος όταν τελειώσω σωστά και όταν πρέπει».

Για το μέλλον του μακριά από το μπάσκετ: «Όταν είσαι ενεργός παίκτης είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς το οτιδήποτε άλλο. Μετά βλέπουμε».