Skip to main content

Το πεταχτάρι του Πρίντεζη, η κορυφαία φάση των τελικών της Euroleague (vid)

Τις 10 κορυφαίες φάσεις των τελικών της Euroleague, θυμήθηκε η διοργανώτρια αρχή, με το ερυθρόλευκο χρώμα να είναι κάτι παραπάνω από έντονο.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Πειραιά εκπροσωπείται σε πέντε  περιπτώσεις, όσες και οι συμμετοχές της σε τελικούς, την τελευταία δεκαετία!  

Αρχικά στο νο7, με το τρίποντο του Σπανούλη από το… ΣΕΦ, στον ιστορικό τελικό του B2B, το 2013 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Επόμενη «ερυθρόλευκη» παρουσία, στο νο6 , από τον χαμένο τελικό του «Μπερσί» το 2010, απέναντι στην Μπαρτσελόνα του «δαίμονα» Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Στο νο3, οι Χάινς και Παπανικολάου… σβήνουν τα φώτα στον  (τότε Μαδριλένο) Νίκολα Μίροτοτς, σε μία φάση και πάλι από τον τελικό του Λονδίνου.

Στο νο2 βλέπουμε το εντυπωσιακό alley oop του Γιαν Βέσελι, από τον τελικό του 2017 ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό.

Και φυσικά στο νο1 δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από το διασημότερο «πεταχτάρι» του ευρωπαίκού μπάσκετ, το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη, που σφράγισε την πιο επική επιστροφή στην  ιστορία της Euroleague και την νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχα, στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.