Skip to main content

EuroLeague: Με Σφαιρόπουλο το virtual training camp για διαιτητές (pic)

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της EuroLeague, διαδικτυακά διοργανώθηκαν οι διάφορες δραστηριότητες (on-line meetings, συζητήσεις και σεμινάρια) του «29th Clinic for Euroleague Basketball Officials», με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κάνει guest εμφάνιση και να μοιράζεται με τους διαιτητές,  τις σκέψεις των προπονητών.

Συνολικά, 70 διαιτητές και 16 προπονητές διαιτητών συμμετείχαν στο εξ' αποστάσεως virtual πρόγραμμα, που είχε ως στόχο να βελτιωθούν οι διαιτητές και να διδαχθούν σημαντικά πράγματα εν όψει της νέα σεζόν.

 
 Ο Officiating Senior Director, Ρίτσαρντ Στόουκς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:  «Όπως πάντα, εστιάσαμε στην ενίσχυση της εφαρμογής των κανόνων και της κατανόησής τους, ώστε να κάνουμε το παιχνίδι καλύτερο για τους φιλάθλους».

Βέβαια και ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβιβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος παρευρέθηκε ως guest  στο σεμινάριο, τονίζοντας ποιες είναι οι σκέψεις των προπονητών στον αγώνα, αλλά και σχετικά με τις αποφάσεις των διαιτητών.

Ο Έλληνας προπονητής ανέφερε ότι: «Ήταν ωραία που μπόρεσα να μοιραστώ την άποψη για τη διαιτησία μέσα από τα μάτια των προπονητών. Πιστεύω πως έχουμε το καλύτερο δυνατό γκρουπ διαιτητών, όπως και έχουμε τους καλύτερους παίκτες και προπονητές στην Ευρώπη. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και η συνεργασία μας, για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να δουλεύουμε μαζί, μόνο θα βοηθήσει την βελτίωση της διαιτησίας και της εργασιακής σχέσης που απαιτείται. Αυτές οι συναντήσεις θέτουν μια σταθερή βάση για την επόμενη σεζόν».

 
29th Clinic for Euroleague Basketball Officials sets sights on new season