Skip to main content

Γιασικεβίτσιους για Καλάθη: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα πριν είναι επίσημο»

Η εποχή Γιασικεβίτσιους στην Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, με τους Καταλανούς να παρουσιάζουν τον νέο τους προπονητή, το μεσημέρι της Δευτέρας (6/7).

«Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα νικήτρια. Έχω πολλά να κερδίσω δουλεύοντας εδώ. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό σε άμυνα και επίθεση», ήταν τα πρώτα λόγια του «Σάρας», για να προσθέσει: «Η πίεση πρέπει να έρθει από μέσα. Είμαι πολύ απαιτητικός στη δουλειά μου και πρέπει να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Θέλω να ξεκινήσω. Θα έχουμε ευκαιρία να συνεργαστούμε με πολύ καλούς παίκτες στην Μπαρτσελόνα.

Ο Γιασικεβίτσιους μίλησε και για τους στόχους της Μπαρτσελόνα, λέγοντας:  «Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πολύ για το μέλλον. Πρέπει να κοιτάξουμε το παρόν και να δουλέψουμε γι αυτό. Η καθημερινή δουλειά είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Την περασμένη εβδομάδα μίλησα με όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα όσο μπορούμε. Πρέπει να πάμε σιγά-σιγά. Κάθε αγώνας της Μπαρτσελόνα θα είναι τελικός από εδώ και πέρα. Η πρόκληση θα είναι μεγάλη».

Αναφορικά με την φιλοσοφία που θα ακολουθήσει στους Καταλανούς, σε σύγκριση με τα όσα είδαμε από αυτόν στην Ζαλγκίρις, ο Λιθουανός ήταν ξεκάθαρος:  «Η φιλοσοφία μου δεν αλλάζει. Είμαι άμεσος με τους παίκτες μου, αυτός είναι ο τρόπος εργασίας μου. Οι παίκτες θα δώσουν το μέγιστο».

Ο Γιασικεβίτσιους ρωτήθηκε για την περίπτωση Καλάθη και την συμφωνία που έχει η Μπαρτσελόνα με τον Έλληνα γκαρντ, με τον Λιθουανό να αρνείται να επιβεβαιώσει το παραμικρό. «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα πριν είναι επίσημο», αρκέστηκε να πει ο «Σάρας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επαναπατρισμού του Πο Γκασόλ, ξεκαθάρισε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

«Όλοι ξέρετε την αγάπη που έχω για τον Πάου, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Έχουν βγει πολλά ονόματα, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι»,  ήταν τα λόγια του Γιασικεβίτσιους.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: