Skip to main content

Βόβορας: «Χτίζουμε από το μηδέν»

Αλλαγές στο ρόστερ προανήγγειλε ο Γιώργος Βόβορας, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Φόστερ ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως ο Νίκος Παππάς δεν υπολογίζεται ενόψει της νέας σεζόν.

 

Θα ξεκινήσω με αυτό που ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ότι εδώ είναι μια οικογένεια. Αυτό το καινούργιο γκρουπ ανθρώπων που θα έρθουν στην ομάδα να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Αγωνιστικά, θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να χτιστεί με τρία χαρακτηριστικά: η αθλητικότητα, το μεγάλο κίνητρο των παικτών και η πνευματική δύναμη. Ίσως η EuroLeague είναι το πιο σκληρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν δεν είσαι σκληρός πνευματικά, δεν μπορείς να φτάσεις στον στόχο που έχεις. Αυτό το πρότζεκτ που θέλουμε να χτίσουμε από την αρχή, πρέπει να στηρίζεται σε δύο πράγματα: στην ενέργεια και την ομαδικότητα. Αν μπορώ να βάλω έναν τίτλο, θα ήταν ότι θέλω να κάνουμε μια τίμια και παναθηναϊκή προσπάθεια. Να βλέπει ο κόσμος ότι λέμε λίγα, αλλά παλεύουμε πολύ

Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ και να μεγαλώσω, και τώρα να ηγηθώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο, όπως επίσης τους κ. Πεδουλάκη, κ. Πασκουάλ και κ. Πιτίνο, που με βοήθησαν να εξελιχθώ τόσο ως προπονητής όσο και ως άνθρωπος. Γνωρίζω τις δυσκολίες αυτού του πρότζεκτ. Θεωρώ ότι είμαι έτοιμος, ειδικά όταν έχω την ευλογία να έχω δίπλα μου ανθρώπους όπως ο Φραγκίσκος και ο Δημήτρης.

Για να χτίσεις μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν κάποια δεδομένα. Χτίζουμε από το μηδέν. Έχουμε πλήρη ελευθερία κινήσεων. Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές για να αποτυπώσουμε τη φιλοσοφία που θέλουμε. Με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, πιστεύω θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το πλάνο για τους παίκτες που ολοκλήρωσαν την περσινή σεζόν, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε πως:

«Υπάρχουν τα συμβόλαια του Παπαπέτρου, του Παπαγιάννη και του Μήτογλου, που θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα γύρω τους. Έχουμε τον Καλαϊτζάκη που θέλουμε το καλύτερο γι αυτόν. Εν συνεχεία είναι ο Παππάς, όπου απόφαση είναι ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα την επόμενη σεζόν. Είναι κι ο Βουγιούκας, που μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει την επιλογή του. Υπάρχει ο Μπεντίλ, που θα είναι στην ομάδα. Έχουμε κάνει κάποια πλάνα για την επόμενη μέρα. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε πολλά θέματα. Όπως ο Φόστερ, ο οποίος θα είναι στην ομάδα, που έχουμε ήδη συμφωνήσει μαζί του».