Skip to main content

Έτσι προκρίνεται η Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά (pic)

Ο Α' όμιλος της ACB ήταν ξεκάθαρος. αφού Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά από την τέταρτη αγωνιστική. Στον β' όμιλο τα πράγματα περιπλέκονται και δεν είναι στο χέρι της Ρεάλ αν θα περάσει στην επόμενη φάση, αφού θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Βαλένθια: Αν νικήσει την Γκράν Κανάρια θα βρεθεί στην πρώτη θέση με ρεκόρ 4-1. Αν χάσει από τους  «νησιώτες» και χάσει και η Ρεάλ, τότε θα είναι δεύτερη. Θα αποκλειστεί στο σενάριο αν χάσει από την Γκραν Κανάρια και οι μερέγχες κερδίσουν την Σαραγόσα.

Μπούργος:  Αν επικρατήσει της Ανδόρας στο μεταξύ τους ματς και νικήσει η Βαλένθια, θα είναι δεύτερη και θα προκριθεί. Θα αποκλειστεί αν χάσει από την Ανδόρα ή νικήσει την ομάδα του Πριγκιπάτου και ταυτόχρονα και η Γκραν Κανάρια φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ρεάλ Μαδρίτης: Όπως πρωτοείπαμε δεν εξαρτάται από την βασίλισσα αν θα περάσει στην επόμενη φάση. Αν νικήσει την Σαραγόσα και την ίδια στιγμή επικρατήσει και η Γκραν Κανάρια στο δικό της ματς, τότε θα περάσει πρώτη. Θα αποκλειστεί είτε αν χάσει από την Σαραγόσα, είτε αν η Βαλένθια νικήσει τους «νησιώτες».

Ανδόρα: Προκρίνεται ως δεύτερη, αν νικήσει την Μπούργος και την ίδια στιγμή η Βαλένθια πάρει την νίκη κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Θα αποκλειστεί είτε εάν χάσει, είτε αν νικήσει και αυτή και η «Γκράνκα».

Γκραν Κανάρια: Αν χάσει όπως και να έχει θα αποκλειστεί. Αν νικήσει την Βαλένθια και η Ρεάλ χάσει, τότε οι «νησιώτες» θα είναι πρώτοι  στην βαθμολογία και θα παίξουν με την Μπασκόνια στα ημιτελικά. Αν νικήσουν οι Μαδριλένοι, τότε προκρίνεται ως δεύτερη, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία των Ανδόρα και Μπούργος και θα έρθει αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα.

Σαραγόσα: Έχει ήδη αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης

Βαθμολογία μέχρι την τέταρτη αγωνιστική:

Βαλένθια 3-1

Ανδόρα 2-2

Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Μπούργος 2-2

Γκραν Κανάρια 2-2

Σαραγόσα 1-3

Πέμπτη αγωνιστική: 

Μπούργος-Ανδόρα (16 30)

Γκραν Κανάρια-Βαλένθια (19 30)

Ρεάλ Μαδρίτης-Σαραγόσα (22 30)