Skip to main content

ΕΦΑΟΖ: Ένας πρωτάρης με όνομα...βαρύ (pics)

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την ιστορική ομάδα του ΕΦΑΟΖ, που επιστρέφει στην Α1 Γυναικών.

Αναλυτικά:

Ένωση Φιλαθλητικού Αθλητικού Ομίλου Ζωγράφου!
Η ισχύς εν τη ενώσει ήταν η απόφαση των δύο ομάδων του δήμου Ζωγράφου και κάμποσα χρόνια έφτιαξαν την ομάδα καμάρι της περιοχής. 
ΕΦΑΟΖ ...Όπως την ξέρει όλος ο κόσμος.
Έστω και αν δεν έχει σιγουρευτεί το άρθρο...θηλυκό αφού πρόκειται για ένωση ή αρσενικό αφού αφορά αντίστοιχα τα σωματεία που ενώθηκαν ;
Θα προτιμήσω το δεύτερο και θα πούμε λίγα λόγια για την ομάδα που παρότι δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα είναι δικαια η αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια του Νότιου ομίλου της Α2 γυναικών .
 
Ο Φιλαθλητικος. 
Θυμάμαι όταν πριν χρόνια δημιουργήθηκε με εμπνευστή τον τότε Γ.Γ της ΕΣΚΑ Γιώργο Πιπιλιάγκα ήταν το αντίπαλο δέος του ιστορικού Α.Ο Ζωγράφου που μαζί με τον Ηλυσιακο ήταν οι μεγάλες δυνάμεις της περιοχής. 
Ο Φιλαθλητικός με τιμονιέρη το Τάκη Ζήβα έριξε πολύ δουλειά και έβγαλε ταλέντα που γράφουν ιστορία  στο ανδρικό μπάσκετ. 
Κορυφαίος φυσικά ο τεράστιος Γιάννης Αντετοκούμπο  μαζί με τα αδέλφια του, των οποίων οι φωτογραφίες τους δεσπόζουν στο παροδοσιακό γήπεδο στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης.
Ο Ζωγράφου δυνατή ομάδα στους άνδρες όμως την μεγάλη διάκριση είχαν πετύχει οι γυναίκες με την παρουσία τους στην
 Α' εθνική κατηγορία. 
Σπουδαία ομάδα με επικεφαλής την διεθνή  Σόφη Κεφαλίδου,την Λίζα Προδρομίδου (μητέρα της Έλενας Μποσγανά) ,την αειθαλή Τούλα Γαζέτα  και τόσων άλλων εξαιρετικών παικτριών με κόουτς τον Νίκο Λιζάρδο. 
 
Γράφω όλα αυτά τα Ιστορικά... για να γνωρίζουμε κάποιες λεπτομέριες πριν μιλήσουμε για την νέα παρουσία στην μεγάλη κατηγορία των γυναικών 
Μετά την άρνηση του πρωταθλητή Βορρά Παναθλητικού να δεχθεί την άνοδο, ο ΕΦΑΟΖ θαναι το μοναδικό καινούργιο στοιχείο  στην Α1 Γυναικων. 
 
Η ομάδα του Ζωγράφου έκανε μια εντυπωσιακή πορεία και στα 18 ματς που έδωσε σημείωσε 16 νίκες και μόλις δύο ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. 
Ψυχή και βάση της ομάδας οι τρείς εικονιζόμενες κυρίες : 
Η δυναμική Ευαγγελία Βαμβακά, η πολύτιμη ψηλή...φυσικοθεραπεύτρια των εθνικών ομαδων Λούση Ζουρνή και τέλος η μικρή το δέμας αλλά θαυματουργή Δήμητρα Κεσσέ.
IMG 20200622 221245 661

 Η πεντάδα πέρυσι συμπληρώθηκε από την εξαιρετική σουτερ με θητεία στον Πανιώνιο Τζούλη Στεφανίδη και την τόσο ταλαντούχα προερχόμενη από τις σπουδαίες υποδομές του Κρόνου διεθνή Βαρβάρα Μυλωνάκη.
Η διοίκηση για να τιμήσει τις πέντε αυτές αθλήτριες για την περυσινή σεζόν, ανανέωσε πριν λίγες μέρες την εμπιστοσύνη της και ξεκίνησε τον σχεδιασμό με βάση την συγκεκριμένη ελληνική πενταδα.
Να σημειωθεί ότι την σεζόν στον πάγκο ξεκίνησε ο Νίκος Βεροιόπουλος και ολοκλήρωσε η Ελένη Μίχα που σαφώς τους ανήκει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας. 
Η τριανδρία που τραβάει την γυναικεία ομάδα αποτελείται από τους Τερζόπουλο, Πολιτόπουλο και Κομνηνό ι οποίοι μετά από ώριμη σκέψη αποδέχθηκαν την πρόσκληση συμμετοχής στην Α1 θέλοντας να το  ζήσουν αυτό που τόσο δίκαια κατέκτησαν πάνω στο παρκέ. 
Θα ξεκινήσουν με την προσθήκη σε πρώτη φάση δύο ξένων παικτριών και στην πορεία εκτιμώντας την κατάσταση θα αποφασίσουν για την συνέχεια. 
Ο Greece freak είναι βέβαιο πως θα σταθεί κοντά στην προσπάθεια της αγαπημένης του ομάδας η οποία εκτός της γυναικείας έχει και την ανδρική να αγωνίζεται στην Β' εθνική κατηγορία. 
 
Η διοίκηση εξέπληξε ευχάριστα όταν ανέθεσε το κουμάντο της ομάδας στην μεγάλη Στέλλα Καλτσίδου στα πρώτα ουσιαστικά βήματα σαν πρώτη προπονήτρια. 
Μια τεράστια προσωπικότητα με πολλές παραστάσεις και εμπειρίες εντός γηπέδου τις οποίες καλείται να χρησιμοποιήσει στην νέα φάση της μπασκετική της ζωής στον πάγκο της νεοφώτιστης ομάδας. 
Δίπλα της η συμπαίκτρια της στον Ολυμπιακό Ανθή Μπαλτά με την εμπειρία στην Άμιλλα την οποια οδήγησε σε άνοδό,  θεωρώ ότι θα αποτελέσει το ιδανικό συμπλήρωμα στο προπονητικό επιτελείο.

 Ο ΕΦΑΟΖ στην πρώτη του σεζόν στην μεγάλη κατηγορία των γυναικών θέλει να δώσει τα διαπιστευτήρια του βασισμένος στα μεγάλα του όπλα που είναι η ψυχή και το εκπληκτικό οικογενειακό κλίμα τα οποία  τον οδήγησαν ως εδώ. 
Να ευχηθούμε σε όλους μια καλή σεζόν και να εκπληρώσουν όλους τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα.