Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Καταλαβαίνω απόλυτα τους παίκτες μου»

Απομένουν 10 ημέρες για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος Ισραήλ, αν και δεν είναι λίγοι οι παίκτες, κυρίως της Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι οποίοι διαφώνησαν με το πρωτόκολλο υγείας που επέβαλε η διοργανώτρια αρχή.

Τόσο ο Σκότι Γουιλμπέκιν, όσο και ο Όμρι Κάσπι εξέφρασαν την αντίθεση τους με την καραντίνα την οποία επιβάλλει η Winner League στους συμμετέχοντας, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με δηλώσεις του, να υπερασπίζεται τους παίκτες του.

"Τα tweets που έκαναν, δεν ήταν εναντίον της Winner League, αλλά του γεγονότος ότι πρέπει να παίξουμε. Πιστεύω ότι είναι δύσκολο για παίκτες, που είναι 20, 22 ή 23 ετών, να βλέπουν όλους να γιορτάζουν στα μπαρ, να είναι στην παραλία και να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον, όλα να είναι γεμάτα κι αυτοί να πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να μην τους επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν έξω. Τους καταλαβαίνω απόλυτα. Το Ισραήλ είναι μια ελεύθερη χώρα και μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας" υποστήριξε ο Έλληνας προπονητής, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Είδαμε ότι χθες υπήρξαν διακόσια νέα κρούσματα, οπότε όλα είναι στο μυαλό μας. Παίζουμε, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει ο κορονοϊός".

Ο Σφαιρόπουλος σχολίασε και το γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες της Ευρώπης έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους ενόψει της νέας σεζόν, την ώρα που η Μακάμπι καλείται να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα, με τον Έλληνα προπονητή να λέει χαρακτηριστικά:

"Ξέρω ότι κάποιες άλλες ομάδες χτίζουν το ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο; Εμείς τι να κάνουμε γι αυτό; Είμαστε μία από τις τρεις χώρες που ξαναπαίζουν για να τελειώσει η σεζόν, οπότε επικεντρωνόμαστε πρώτα σε αυτό".