Skip to main content

Σάκοτα για την επανέναρξη της Euroleague: «Υπάρχει μεγάλο ρίσκο για τους αθλητές»

Στην ιστοσελίδα «novosti.rs» μίλησε ο Ντράγκαν Σάκοτα, με τον προπονητή του Ερυθρού Αστέρα να αναφέρεται στην ενδεχόμενη επιστροφή στην ενεργό δράση και το ρίσκο που κρύβει μία τέτοια κίνηση.

«Η κατάσταση που βιώνουμε μοιάζει με πρόγραμμα αποθεραπείας, είναι πρωτόγνωρη. Οι εξετάσεις των παικτών δεν ήταν σε καλά επίπεδα λόγω της καραντίνας», υποστήριξε ο Σέρβος προπονητής, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Κανένας προπονητής δεν θα ξέρει τι να κάνε όταν αρχίσουν τα παιχνίδια. Πως θα γίνουν οι αλλαγές; Τι λεπτά θα δώσουμε στον κάθε παίκτη; Όλα αυτά θα πρέπει να τα συζητάμε με τους γυμναστές. Είναι ρίσκο. Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Το 1/3 των παικτών βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε έξαρση. Η Euroleague αποτελείται από ομάδες έντεκα χωρών. Ποιος μπορεί να απαντήσει για το πότε θα είμαστε ασφαλείς;»

Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα έκανε ξεχωριστή αναφορά και στους ξένους της ομάδας, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Βελιγραδίου.

«Έχουμε τρεις παίκτες στις ΗΠΑ και έναν στην Ελλάδα. Ο Περπέρογλου είναι κοντά μας, όλοι όμως ανησυχούν για την υγεία των ανθρώπων τους. Επίσης, όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, αλλά δεν ξέρουμε πότε και πώς μπορεί να γίνει αυτό. Τους είπαμε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που ξεκινήσουν εκ νέου οι αγώνες».

Τέλος ο Σάκοτα μίλησε και για το πόσο εφικτό είναι να διεξαχθούν αγώνες μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα χωρίς κλιματισμό.

«Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά αν μπορούμε να παίξουμε τον Ιούλιο, σε κλειστά γήπεδα, χωρίς air - condition με 30 ή 40 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει μεγάλο ρίσκο για τους αθλητές».