Skip to main content

Πρίφτης: «Ήμουν φαν των Μπουλς και βεβαίως του Τζόρνταν»

Ο κόουτς της Ούνικς, Δημήτρης Πρίφτης. ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στην ρωσική ιστοσελίδα RIA Novosti, πως μικρότερος σε ηλικία ήταν φαν των Μπουλς και φυσικά του Τζόρνταν, ενώ όταν ξεκινούσε την προπονητική  ήθελε να χρησιμοποιεί την φημισμένη τριγωνική επίθεση.

Ο κόουτς της Ούνικς, Δημήτρης Πρίφτης ανέφερε χαρακτηριστικά στην RIA Novosti, πως: « Όταν ξεκινούσα την προπονητική ήθελα να χρησιμοποιώ στις ομάδες μου την τριγωνική επίθεση των Σικάγο Μπουλς. Έτσι ξεκίνησα να τους παρακολουθώ πολύ στενά σε μια περίοδο μάλιστα που δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση στα παιχνίδια του ΝΒΑ.

Τότε οι προπονητές ήταν υποχρεωμένοι να παραγγέλνουν κασέτες από τις ΗΠΑ ώστε να βλέπουν τα παιχνίδια. Μπορώ να πω ότι παρακολούθησα πάνω από 100 παιχνίδια των Μπουλς. Έτσι έγινα φαν της ομάδας και βεβαίως τους Μάικλ Τζόρνταν.

Ναι, ο Τζόρνταν είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος. Συνδύαζε το ταλέντο και το μεγάλο πάθος για να κερδίζει. Ήταν πιο πάνω από τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, τον Κόμπι Μπράιαντ, τον Τζούλιους Έρβινγκ και τον Μάτζικ Τζόνσον. Ελπίζω ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα τον ξεπεράσει μια μέρα.

Πραγματικά, θα ήθελα οι ομάδες να μπορούσαν να τελειώσουν τη σεζόν. Θεωρώ ωστόσο ότι αυτό δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παικτών σε ότι αφορά την υγεία τους. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι παίκτες θα θελήσουν να επιστρέψουν στις ομάδες τους. Οι πτήσεις θα είναι τρομακτικές για όλους και το ρίσκο πολύ μεγάλο».