Skip to main content

ΒανΒλίτ: «Η υγεία σημαντικότερη από τα εκατομμύρια που θα χαθούν»

Το ΝΒΑ ψάχνει τρόπους για να ξεκινήσει και πάλι, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που εμφανίζονται αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τουλάχιστον όχι πριν εξασφαλιστεί στο απόλυτο η υγεία των παικτών

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Φρεντ ΒανΒλίτ, με τον γκαρντ των Ράπτορς, μέσω conference call να υποστηρίζει χαρακτηριστικά:  

«Αν η λίγκα μας θέλει να έχει ηγετικό ρόλο στον τομέα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες και να αφήσει τον ιό να μιλήσει. Οπότε οι πιθανότητες είναι εναντίον μας στο να ξεκινήσει η σεζόν. Είναι όμως και τα λεφτά σωστά; Πιστέυω ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να γίνει αυτό που πρέπει. Μπορώ όμως να φανταστώ να γίνεται οτιδήποτε. Δεν θα εκπλαγώ αν δεν επιστρέψουμε, ούτε αν επιστρέψουμε».

Ενδεχόμενη οριστική ακύρωση της σεζόν σημαίνει ταυτόχρονα και τεράστια οικονομική απώλεια για παίκτες και ομάδες, με τον ΒανΒλίτ, όμως, να τονίζει πως πάνω από όλα είναι η υγεία, ακόμα και αν χαθούν αρκετά χρήματα.

«Νομίζω ότι η λίγκα και η Ένωση παικτών θα προσπαθήσουν να κάνει το καλύτερο δυνατό για τους free agents αυτό το καλοκαίρι ώστε να υπάρχουν δίκαιες διαπραγματεύσεις. Προφανώς όλοι θα δεχθούμε το χτύπημα κάποια στιγμή, οπότε ελπίζουμε ότι αυτό το χτύπημα θα αφορά μόνο την φετινή σεζόν. Πιστεύω ότι η υγεία και η ψυχολογία του κόσμου είναι πολλή πιο σημαντική από μερικά εκατομμύρια που θα χαθούν, επειδή (σ.σ οι παίκτες) είμαστε ήδη πολύ πιο πλούσιοι τώρα από ότι ήμασταν πριν μπούμε στη λίγκα. Δε νομίζω λοιπόν να κλάψει κανείς για αυτά τα λεφτά».