Skip to main content

Σπανούλης, Πρίντεζης και Χάινς θυμούνται τον τελικό με την ΤΣΣΚΑ! (vid)

Με αφορμή την προβολή του αξέχαστου τελικού της Κωνσταντινούπολης, οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Κάιλ Χάινς μίλησαν στην κάμερα της EuroLeague για την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού.

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/4), η EuroLeague μετέδωσε μέσω Live Streaming τον τελικό του 2012, εκεί όπου τα... πιτσιρίκια του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέστρεψαν από το -19, νίκησαν την ΤΣΣΚΑ χάρη στο πεταχτάρι του Πρίντεζη και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μιλώντας για τον τελικό και συγκεκριμένα για την τελευταία φάση του αγώνα, ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε πως:

«Είπα στον Παπανικολάου, ό,τι κι αν κάνει με τις βολές ο Σισκάουσκας, να δώσει γρήγορα πάσα και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα.

Ευτυχώς έδωσα τη μπάλα στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Στον Γιώργο για το αγαπημένο του σουτ και ευτυχώς η μπάλα πήγε μεσα.

Ευτυχώς τελείωσε με όμορφο τρόπο για την ομάδα. Πήραμε πάλι τον τίτλο μετά από 15 χρόνια. Ήταν υπέροχο... όλη η σεζόν, όλα τα ταξίδια μέχρι τον τελικό ήταν εκπληκτικά. Όταν σηκώνεις το τρόπαιο, θυμάσαι όλα όσα έζησες μέσα στη χρονιά. Και τα καλά και τα κακά. Το να ανεβαίνεις στην κορυφή της Ευρώπης είναι κάτι το μοναδικό».

 Από τη μεριά του, ο ήρωας του αγώνα, Γιώργος Πρίντεζης, σχολίασε ότι:

«Όλοι θυμούνται αυτό το σουτ, έγιναν όμως κι άλλα πολλά πράγματα για να κρατηθούμε στο παιχνίδι.

Θυμάμαι πολλούς παίκτες να παίζουν καλά και να πετυχαίνουν κρίσιμα καλάθια. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και παλέψαμε μέχρι τέλους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ένα άλλο σημαντικό «γρανάζι» εκείνης της ομάδας ήταν ο νυν σέντερ και αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάιλ Χάινς, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του:

«Ο Πρίντεζης πέτυχε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σουτ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ήταν σαν φινάλε βιβλίου. Σαν να βλέπεις το τέλος μιας ταινίας. Ήταν υπέροχο να είμαι μέλος της ιστορίας, φοβερή εμπειρία».

Δείτε το βίντεο της EuroLeague:

https://twitter.com/EuroLeague/status/1252311320600416256