Skip to main content

Πρόεδρος ACB: «Η σεζόν θα συνεχιστεί μόνο αν λάβουμε εγγυήσεις για την υγεία όλων»

Ο πρόεδρος της ACB, Αντόνιο Μαρτίν μίλησε για την απόφαση που πάρθηκε μαζί με τις ομαδες και τόνισε ότι η σεζόν θα συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση που η λίγκα λάβει τις εγγυήσεις για την υγεία όλων.

Οι 18 ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος συμφώνησαν να ολοκληρωθεί  σεζόν με τη διεξαγωγή ενός τουρνουά σε μία πόλη, στο οποίο θα συμμετέχουν οι πρώτες 12 ομάδες της βαθμολογίας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ACB, το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής πήρε το «οκ» από τις υγειονομικές αρχές, καθώς απόλυτη προτεραιτότητα της λίγκας, είναι να διασφαλιστεί η υγεία όσων συμμετέχουν στα παιχνίδια.

«Είμαστε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με το Εθνικό Αθλητικό Συμβούλιο και πάνω από όλα, υπάρχει κάτι που είναι ξεκάθαρο: η διοργάνωση θα ξεκινήσει και πάλι όταν υπάρχουν οι εγγυήσεις για την υγεία των αθλητών, των προπονητών, των διαιτητών και όσων συμμετέχουν. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, θα διακόψουμε οριστικά τη σεζόν», υποστήριξε ο Μαρτίν.

Όσο για το σύστημα διεξαγωγής με τους δύο ομίλους των έξι ομάδων, ανέφερε πως:

«Είναι ένα φορμάτ που αρμόζει στη σημερινή, δύσκολη κατάσταση και αποφασίστηκε ομόφωνα. Ένα μοναδικό πρόγραμμα με αυστηρό πρωτόκολλο για να διασφαλίσουμε στο έπακρο τις εγγυήσεις που απαιτούν οι υγειονομικές αρχές, το οποίο μπορεί να αναδείξει πρωταθλητή μέσα σε δύο εβδομάδες αγώνων. Θα εξετάσουμε όλες τις προτάσεις, λαμβάνοντας ως προτεραιότητα την υγεία».