Skip to main content

Έτοιμες για την επιστροφή στα παρκέ δηλώνουν οι ρωσικές ομάδες

Για το σενάριο να επιστρέψουν στα παρκέ τοποθετήθηκαν οι ισχυροί άνδρες των ρωσικών ομάδων που αγωνίζονται σε EuroLeague και EuroCup.

Οι διεθνείς διοργανώσεις έχουν κατεβάσει ρολά λόγω κορονοϊού και αν το BCL πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στη φετινή σεζόν και να δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή σε Final 8, η EuroLeague και το EuroCup περιμένουν τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

Οι ισχυροί άνδρες των ρωσικών ομάδων που συμμετέχουν στις δύο αυτές διοργανώσεις μίλησαν το iz.ru και υποστήριξαν ότι θα είναι έτοιμοι για την επιστροφή στη δράση, κάτι που για τώρα μοιάζει από δύσκολο, έως αδύνατο να συμβεί.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν υποστήριξε ότι:

«Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των χωρών, επιστροφή των παικτών στη διάθεση των συλλόγων και μια μικρή προετοιμασία. Με μία αισιόδοξη εξέλιξη των γεγονότων, θα μπορούσαν ίσως να γίνουν όλοι οι αγώνες τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου, με ένα σύντομο πρόγραμμα. Επίσης, τα περισσότερα εθνικά πρωταθλήματα έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόωρη ολοκλήρωση τους».

Ο GM της Χίμκι, Πάβελ Αστάχοφ, ανέφερε πως:

«Κρίνοντας από τις ειδήσεις, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εμφανίζονται καθημερινά νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η κατάσταση χειροτερεύει και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην κορύφωση της επιδημίας. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορώ να φανταστώ πως η EuroLeague σκοπεύει να ολοκληρώσει τη σεζόν. Τι θα γίνει αν τελικά δεν θα είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η σεζόν; Θα ήταν λογικό να παραμείνουν όλοι οι συμμετέχοντες στην τρέχουσα σεζόν. Πώς είναι δυνατόν να αλλάξουν οι ομάδες εάν η σεζόν 2019-20 δεν έχει ολοκληρωθεί;»

Από την πλευρά του, ο GM της Ζενίτ, Αλεξάντερ Τσερκόβνι τόνισε πως:

«Μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση από την EuroLeague να ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε στην διοργάνωση ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε μορφή. Είμαστε συνεχώς σε επαφή με τη διοργανώτρια αρχή και συζητάμε διάφορες περιπτώσεις. Δώσαμε την ευκαιρία σε όλους όσοι ήθελαν να γυρίσουν σπίτι τους, αλλά και οι παίκτες και οι προπονητές που έφυγαν, μόλις αρθούν οι περιορισμοί θα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν αμέσως στην ομάδα. Αν χρειαστεί να ολοκληρωθεί η σεζόν τον Ιούνιο, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Εφόσον η κατάσταση επιτρέπει την επανέναρξη της σεζόν, η Ζενίτ θα είναι έτοιμη».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ούνικς Καζάν, Εβγκένι Μπόγκατσεφ είπε ότι:

«Η ηγεσία της EuroLeague κάνει τα πάντα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν  για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους χορηγούς και να αποτρέψει τις τεράστιες οικονομικές απώλειες. Θα περιμένουν μέχρι τέλους. Επομένως, δεν αποκλείω ότι θα ξεκινήσουν ξανά η EuroLeague και το EuroCup αν η κατάσταση βελτιωθεί και επανέλθουν οι πτήσεις μεταξύ των χωρών", τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Ούνιξ και συμπλήρωσε: "Είναι δύσκολο να μιλήσουμε τώρα για ημερομηνίες και δεν έχει μεγάλη σημασία με ποια μορφή θα γίνει αυτό, playoffs ή Final Eight. Αν και η επιλογή με τα playoffs στο Eurocup θα ήταν πιο δίκαιη».