Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Έχουμε την ίδια δίψα και κίνητρο που είχαμε την πρώτη χρονιά που πήγαμε στο F4» (vid)

Ο Ολυμπιακός παίζει σε μία… τελευταία ζαριά στην Βαρκελώνη, την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με δηλώσεις του, στο περιθώριο της αναχώρησης των «ερυθρόλευκων», να στέκεται στην… δίψα της ομάδας του να βρεθεί για τρίτη σερί σεζόν στο μεγάλο ραντεβού των κορυφαίων.

«Θα ήθελα να πω πως γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι», σχολίασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων». «Είναι η 3η χρονιά που παίζουμε πέμπτο παιχνίδι. Από τη μία θα θέλαμε κάθε χρονιά να έχουμε τελειώσει νωρίτερα, γιατί τα ματς αυτά έχουν ιδιαίτερη ψυχολογική και πνευματική επιβάρυνση. Από την άλλη, για αυτό ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, για να έχουμε τη δυνατότητα παίκτες προπονητές να παίζουμε τόσο σημαντικά και μεγάλα παιχνίδια. Είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε πέμπτο παιχνίδι, απέναντι στην Μπαρτσελόνα μια τόσο μεγάλη ομάδα για να περάσουμε στο φάιναλ φορ. Ξέρουμε πως δεν είμαστε στο γήπεδό μας και δεν είμαστε το φαβορί. Όμως, σε κάθε περίπτωση έχουμε τις πιθανότητές μας αν παίξουμε καλά να περάσουμε".

Για το αν θα παίξει κάποιο ρόλο η μεγάλη διαφορά της νίκης στο 4ο ματς, είπε: ««Το τελευταίο παιχνίδι κρίθηκε με μεγάλη διαφορά, όμως, δεν ξέρεις ποτέ στο επόμενο πως θα λειτουργήσει αυτό. Συχνά λειτουργεί ως κίνητρο στον αντίπαλο γιατί νιώθει πληγωμένος. Από την άλλη, εμείς είδαμε πως αν ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και παίξουμε καλά, το ταβάνι μας είναι ψηλό και μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε».

Ερωτηθείς πόσο πολύ θέλει την πρόκριση, απάντησε: «Εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Έχουμε την ίδια δίψα και το ίδιο κίνητρο που είχαμε την πρώτη χρονιά που πήγαμε στο φάιναλ φορ πριν δύο χρόνια. Το θέλουμε πάρα πολύ και πιστεύουμε πως θα είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας αυτή τη χρονιά, όσον αφορά τις πολλές αναποδιές και τους τραυματισμούς που είχαμε. Αν τελικά τα καταφέρουμε θα είμαστε και πάλι δύσκολος αντίπαλος για τον οποιοδήποτε».